Евтини самолетни билети

Той е един от най-талантливите актьори за последните няколко десетилетия.

Първата му поява на екран е през 1981 г. в култовия филм на Франко Дзефирели „Безкрайна любов/ Endless Love“, където получава второстепенна роля. Актьорските му умения обаче още тогава са забелязани от публиката и младото откритие изключително бързо става част в голямото кино.

На 3 юли Том Круз празнува рождения си ден, затова днес се присъединяваме към личния му празник с 10 любопитни факта за актьора.


1. Том е рекламно лице на очилата Ray-Ban
След добилия класически статус филм „Топ Гън“ от 1986 г., манията по авиаторските очила, които Том Круз носи, се засилва значително и световноизвестната марка Ray-Ban отбеляза покачване с 40% в продажбите на аксесоарите.

2. Круз има три неуспешни брака
Вероятно огромният интерес от страна на дамите му пречи да се задържи дълго при една жена, колкото и красива да е тя. Том Круз вече има три брака в съпружеската си кариера. Всички те, за радост или съжаление, са завършили с развод. Първа си е тръгнала Мими Роджърс, после Никол Кидман и накрая Кейти Холмс. Най-интересният е, че и трите брака на Том Круз приключват, когато съпругите му са на по 33 години.

3. Актьорът е страстен последовател на Сциентоложката църква
Том е най-известният последовател на сциентологията. Той изповядва тази религия от 1990 г. насам, като според думите му църквата му помогнала да преодолее дислексията си. Според мнозина обаче Сциентоложката църква всъщност е сектантска организация.

4. Том Круз и Чарли Чаплин
Том Круз притежава филмовото студио на Чарли Чаплин – United Artists. Купува го през 2006 г.

5. Прави рекорди за милиони
Том Круз е първият актьор в историята на киното, който е участвал в пет различни филма преминали границата от 100 млн. долара.


6. Мразен и любим вампир
След като става ясно, че Круз ще играе ролята на Лестат във филма „Интервю с вампир“, много хора намразили актьора. Ненавистта си към Том изразява публично дори и авторката на романа Ан Райс, която осъжда избора на продуцентите. След като филмът обаче излиза на екран всички променят мнението си. Причината – безспорно перфектната игра на Том.

7. Круз не използва дубльори
Интересен факт е, че Том Круз има свидетелство за пилот и сам изпълнява каскадите във филмите си. Явно човекът обича адреналина и извън снимачната площадка.

8. Влиза в роля напълно – в и извън снимачната площадка
За да се подготви за ролята си на неподвижен ветеран от войната в „Роден на 4 юли“, актьорът прекарва в инвалидна количка почти през цялото време от снимачния процес. Не случайно за ролята си той получава номинация за „Оскар“ и грабва „Златен глобус“ за най-добър актьор в драматичен филм.

9. Отказва десетки роли в касови продукции
Много продуценти са готови на всичко, за да се включат в касовите си продукции Том Круз, но за него парите не са най-важният фактор. Той е отказвал главните роли във филми като „Танцуването забранено/ Footloose“ (2011), „Дух/ Ghost“ (1990), „Железният човек/ Iron Man“ (2008) и „Скорост/ Speed“ (1994). Губи милиони, но категорично отказва да загуби себе си!

10. Том Круз или Анджелина Джоли
Интересен факт е, че първоначално главната роля в “Агент Солт“, е била предвидена за Круз, но впоследствие продуцентите „сменят пола“ на героя и я дават на Анджелина Джоли.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.