10 любопитни факта за Анджелина Джоли

Анджелина Джоли е сред най-красивите, обичани и известни актриси. Но зад спокойното излъчване, чаровната усмивка и светлите очи се крие един истински боец.

Тя е майка на шест деца, от които три са осиновени и е посланик на добра воля на ООН. Любимият ѝ черен цвят присъства в целия ѝ живот, въпреки че напълно контрастира с изящността и добротата ѝ.

Събрали сме 10 любопитни факта от нейната история, за да ви го докажем.

1. Раждането

Анджелина Джоли Войт е родена на 4 юни 1975 година в Лос Анджелис, в семейството на американския актьор Джон Войт и американската актриса с френски корени Марчелин Бертран. Във вените ѝ тече словашка, немска, френско-канадска и холандска кръв. Има по-голям брат на име Джеймс Хейвън. Нейни кръстници са актрисата Жаклин Бисет и актьорът Максимилиан Шел.

2. Семейството

Родителите ѝ се женят през 1971 година, но се разделят през 1976 заради изневяра на Джон. Семейството е разбито, Марчелин изпада в депресия, а децата не говорят с баща си години наред. Заживяват само с майка си, която напуска киното, за да се посвети на тях. Тя се мести в Ню Йорк заради новия си партньор Бил Дей, но нещата не сработват и всички се връщат обратно в Града на ангелите.

3. Детството

Анджелина има тежко и бедно детство и често е подигравана от съучениците си заради външния си вид. Прекалено висока и слаба е, носи очила и шини и се облича с дрехи втора употреба. Страда от депресия и не желае да живее. Дори се опитва да наеме някой да я убие. Започва да се самонаранява чрез порязвания с нож. “Колекционирах ножове, защото да се порязвам се превърна в ритуал. Това беше като терапия за мен, защото се чувствах жива, когато ме болеше.”


4. Бунтарството

Носи само черни дрехи, боядисва косата си в червено. Изгонена е от училище и заживява с гаджето си само на 14 години. Мечтае да е собственик на погребално бюро заради лошата организация на погребението на дядо ѝ. Изкарва курсове и получава сертификат за извършване на тази дейност. На 20-годишна възраст вече е пробвала почти всякаква дрога, особено хероин. Дълбоката ѝ депресия, в комбинация с всичките други проблеми, води до два опита за самоубийство – на 19 и 22 години. На 24 години влиза в психиатрична клиника в Лос Анджелис.

5. Фамилията

Актрисата отказва да използва името на баща си Войт, когато започва кариерата си, за да може сама да гради репутацията си. Няколко години по-късно се отказва от тази фамилия и окончателно приема фамилията Джоли, което на френски означава “хубава”. Променя я официално през 2001 година, което води до пореден конфликт с баща ѝ.

6. Връзката

Част от бунтарския период на красавицата е и връзката ѝ с актрисата и модел Джени Шимитцу. В свое интервю Анджелина признава: “Учудих се, когато разбрах, че имам влечение към собствения си пол. Винаги съм си мислела, че мъжът е създаден за жената и обратното. Сега съм уверена, че това не е така“. Двете се запознават по време на снимките на филма “Foxfire”, а отношенията им траят с години.

7. Ръката

Анджелина е левичар. За снимките на “Лара Крофт” за нея изработват специално оръжие за левичари, което може бързо и лесно да се презарежда.


8. Ракът

Джоли преживява много тежко смъртта на майка си, която умира от рак през 2007 година. Освен Марчелин, коварната болест отнела живота на лелята и бабата на актрисата. Тя установява, че носи ген, който увеличава риска от рак на гърдата до 87% и решава да се подложи на двойна мастектомия. Две години по-късно претърпява операция по отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби, за да елиминира изцяло риска от заболяване от рак.

9. Титлата

Кралица Елизабет II ръкополага Анджелина за почетна дама – аналог на рицарската титла при мъжете. Тя получава титлата във връзка с награждаването ѝ с ордена на Британската империя за приноса ѝ към външната политика на Великобритания и участието ѝ в глобалната кампания за борба срещу сексуалното насилие в зоните на военни конфликти.

10. Благотворителността

Актрисата дарява много от приходите си за благотворителност. Посещава множество бежански лагери из целия свят. Участва в редица операции за прочистване на пехотни мини. Живее на принципа: “1/3 от парите си харчи, 1/3 спестявай, а остатъка – дарявай.”

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *