Евтини самолетни билети

Той е първият мъж, който оглавява класациите Hot 100, Billboard 200 и Artist 100 едновременно. Той е и първият изпълнител в историята, чиито три песни заемат първите три места в класацията на Billboard Hot R&B Songs.

Описват стила му като “музиката след края на партито, когато идва махмурлукът”. Музикалните критици го наричат “краля на Dark R&B музиката” и “преродения Майкъл Джексън”.

А това съвсем не е най-интересното за The Weeknd. Още любопитни факти ще намерите в следващите редове.


1. Родителите

Бащата – Макконън, и майката – Самра, емигрират в Канада от Етиопия през 80-те години на миналия век, когато родината им е в разгара на гражданска война.

2. Раждането

Абел Макконън Тесфайе е роден на 16 февруари 1990 година в Скарбъроу, Торонто, Канада. Скоро след раждането му Макконън изоставя семейството. Абел израства в родното си място и не напуска Торонто до 21-вата си година.

3. Детството

Остава да живее с баба си и майка си. Самра работи като медицинска сестра и доставчик на храна, за да издържа семейството. Едновременно с това посещава вечерно училище, за да учи английски език. Абел прекарва много време с баба си и от нея научава амхарски език. Тя го води и в етиопските православни църковни служби.


4. Училището

След като сменя няколко училища, в крайна сметка напуска гимназията, когато е на 17 години. Убеждава и най-добрия си приятел – Ла Мар Тейлър, да се присъедини към него. Двамата се местят в апартамент в квартал Паркдейл, Торонто.

5. Прякорът

Певецът не харесва името си от малък. И точно напускането на училище и преместването в друг квартал го вдъхновяват за неговия псевдоним. Всичко започва от един уикенд, който напълно променя живота му. И така се ражда The Weeknd. Той елиминира едно “e” от думата “weekend”, за да се избегне евентуален проблем с канадската банда “The Weekend”.

6. Наркотиците

Самостоятелният живот не е лесен. С най-добрия му приятел са принудени да крадат храна от близкия супермаркет, за да оцелеят. Започват да продават марихуана, да злоупотребяват с всевъзможни наркотични вещества и не спазват никакви правила. Наркотиците му помагат в създаването на музика и разчита твърде много на тях, дори ги определя като своя опора. В крайна сметка двамата са изгонени от квартирата, а Абел започва връзки с различни момичета, за да има къде да отседне.

7. Стартът

През 2010 година The Weeknd започва да споделя песните си в YouTube. Но заради проблемите с псевдонима си, публикува работата си анонимно. Анонимността му обаче не трае дълго. Рапърът Дрейк представя малко известния певец на своята фенбаза, като публикува две от песните му в своя блог. Не след дълго Дрейк го моли да се появи в песента му „Crew Love“ и славата на The Weeknd започва да расте.


8. Прическата

Освен гласа и специфичната му музика, негова запазена марка става прическата. Тя е вдъхновена от художника Жан-Мишел Баския и певецът започва да я “отглежда” от 2011 година. Дредовете му не се мият често, но изискват ежедневна поддръжка и стилизиране. Понякога заради тях се събужда с болки във врата. През септември 2016 година The Weeknd реже косата си и шокира феновете си. Той обяснява, че това е внимателно обмислено решение и смяната на имиджа е наложена, за да пасва на новия му албум “Starboy”.

9. Жените

През лятото на 2015 година Абел започва да се среща с модела Бела Хадид. Тя участва в дизайна на албума “Beauty Behind the Madness”. Появява се и във видеото към песента “In The Night”. Връзката им протича доста гладко, без очевидни кавги и скандали, но завършва доста бързо и неочаквано. На 11 ноември 2016 гoдина двамата се разделят, защото графиците им са твърде натоварени и се разминават, но казват, че все още са влюбени.

В началото на 2017 година става ясно, че певецът излиза с младата певица и актриса Селена Гомес, но отношенията им приключват в края на годината. След раздялата с Гомес, той успява да възстанови отношенията си с Бела Хадид и двамата се събират през май 2018 година. През август 2019 година отново се разделят заради напрегнатите им графици, но през лятото на 2020 година пак се събират. След поредната им раздяла, името му е свързвано с тези на модела Йована Вентура, певицата Ариана Гранде и актрисата Анджелина Джоли.

10. Каузите

The Weeknd не иска да е просто певец, той иска да е значим и вдъхновяващ за своите фенове. Заема се да показва различните порочни страсти на нашето съвремие в серия свои клипове. В тях той злоупотребява с наркотици и алкохол, кара пиян с почти фатални последствия и дори се подлага на интервенции за разкрасяване на лицето. Освен всичко друго е и филантроп. Дарява големи суми на Университета в Торонто, в подкрепа на програмата им за етиопски изследвания. Дарява 300 000 долара на организация в Ливан, 500 000 долара на организации, работещи за расовото равенство, 1 милион долара за битката с глада в Етиопия и още много големи суми в името на доброто.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.