10 любопитни факта за Денис Родман

Денис Родман е лошото момче на баскетбола. Животът му е своеобразен дрибъл между успехите и провалите. Въпреки че добива популярност, благодарение на скандалите и ексцентричния си външен вид, той е не по-малко добър играч.

Внедрява шоубизнеса в баскетболните редици и хиляди започват да симпатизират на този спорт, само за да следят с какво ще ги шокира всеки път. Феновете му са жадни за нестандартните му прояви, а те понякога надминават всякакви представи за абсурдност. Без да се бавим, стреляме направо с 10 любопитни факта за скандалния баскетболист.

1. Раждането

Денис Кейт Родман се ражда на 13 май 1961 година в Трентън, Ню Джърси. Семейството му се състои от бащата Филандър, майката Шърли и двете му по-малки сестри Ким и Дебра.

2. Бащата

Баща му, ветеран от Виетнам, напуска семейството, когато Денис е на 6. Двамата се срещат съвсем случайно 42 години по-късно на демонстративен мач във Филипините. Филандър не си губи времето през тези години и се сдобива с 29 деца от 16 различни жени.

3. Майката

След като Филандър ги напуска, Денис, майка му и двете му по-малки сестри трябва да се оправят сами. Местят се в Далас и Шърли прави всичко възможно, за да осигури препитание на децата си. За съжаление, и тя се отдръпва от сина си. Просто решава, че сестрите му имат много по-голям потенциал, и работейки на няколко места, подсигурява тяхното обучение.


4. Първият арест

Израснал без баща, хилав, срамежлив и висок едва 1,68 сантиметра, Родман дори не играе баскетбол в гимназията в Далас, Тексас, където завършва. Колежът е непостижима цел и вместо това, той се пробва на всякакви работи, за да изкара някой долар. Работил е дори и като чистач на летището в Далас, откъдето краде 15 часовника и е арестуван.

Това е първият му арест, но не и последният. Майка му му поставя ултиматум – или отива в колеж, или в армията, или се хваща със сериозна работа. Родман не обръща внимание на думите ѝ, което я принуждава му стегне багажа и да го изрита от дома.

5. Баскетболът

Изведнъж пораства до внушителните 201 сантиметра и вижда надежда в оранжевата топка. Решава да се отдаде на баскетбола и започва да посещава колеж в Гейнсвил, където записва 17.6 точки и 13.3 борби средно на мач, но е изключен заради слаби академични резултати. Мести се в университет в Оклахома, където прави феноменално впечатление с борбеността си и добрата стрелба. В единия от сезоните си там записва средно 25.7 точки и 15.7 асистенции, а на лагер е забелязан от скаути на Детройт Пистънс.


6. Опитът за самоубийство

В началото на 1993 година, баскетболистът е открит заспал в паркиран пикап, държащ зареден пистолет. Години по-късно признава в автобиогрфията си, че е обмислял самоубийство, а причината за това е раздялата на Детройт Пистънс с “Лошите момчета” и старши треньора Чък Дейли, но тази нощ му е помогнала да осъзнае какво иска от живота си.

Пистолетът бе в скута ми, но аз заспах, докато слушах Pearl Jam. Като се събудих, всички ченгета бяха около мен. Не знаех какво става. Напълно забравих, че имам пистолет в ръка. Изкараха ме от колата и това беше. Не ставаше дума за баскетбол, просто се чувствах предаден, защото исках да бъда обичан толкова много в живота си. И когато стигнах до НБА, не очаквах, че лигата ще бъде такава. Не очаквах отборите да търгуват играчите си по този начин и да ти казват: “Окей, това е бизнес”. Именно това ме доведе дотам. Тогава реших, че е по-добре да застрелям онзи “мизерник” в себе си, който ме води там, където не искам. Обещах си да живея така, както искам и така, че да бъда щастлив. И в този миг убих човека, който не исках да бъда повече.

7. Прякорите

Онази нощ, на онзи паркинг Денис Родман убива обикновения, посредствен човек в себе си, а на негово място се появява “Разрушителят” – един от първите прякори, които получава. Наричат го още “Глиста” или “Червея” заради гъвкавостта и издръжливостта му. Другото му прозвище е “Денис Белята”, а причините за това са безброй.

8. Киното

Баскетболното игрище се оказва тясно за скандалния имидж на Денис Родман и той желае да се появи навсякъде, където може. Пробва се в киното, но още първият му опит показва, че това не е неговото поприще. “Double Team” с Жан-Клод Ван Дам е несполучлив екшън, който носи на Родман цели 3 награди “Златна малинка” за най-лоша поддържаща роля, най-лоша нова звезда и най-лоша екранна двойка. Последната си поделя със самия Ван Дам.


9. Връзките

Скандалната звезда има богат опит с жените, но започва да го трупа от 20-годишна възраст. Чувства се неудобно в компанията им и дълго време се чуди дали няма хомосексуални наклонности. Решава първият му път да е с проститутка, но остава дълбоко разочарован. Следват завоевание след завоевание, като че ли, за да навакса пропуснатите години.

Първият му брак, с Ани Бейкс, трае по-малко от две години. От него се сдобива с дъщеря си Алексис, която обожава. Има двумесечна афера с поп кралицата Мадона, която имала фикс-идеята да роди дете от него, но това така и не се случва. Следва Кармен Електра, а връзката им е меко казано “скандална”. Но те не само остават заедно, а сключват брак в Лас Вегас.

Самият Родман определя този период като осемте най-хубави дни в живота си. Официално семейството съществува 6 месеца и влиза в челната десетка на класациите за най-кратни бракове. Само половин година след раздялата си с Кармен, вече има нова приятелка и годеница – Мишел Майер. Женят се през 2003 година, но вече имат 3-годишен син Ди Джей, 2-годишна дъщеря Тринити и няколко присъди за домашно насилие. Години по-късно и този брак се разпада. Сред жените, с които е бил, се нареждат и Синди Крауфорд, Джеймис Хафт, Вивика Фокс, Алисия Дювал, Ана-Никол Смит.

10. Постиженията

Той е петкратен шампион на НБА. Седем пъти е част от първия и втория най-добър отбор на защитниците. През 2009 година е поставен под №48 в класацията на “SLAM Magazine” за най-добрите играчи за всички времена. Най-голямото признание за Денис Родман идва през 2011 година, когато на първи април Пистънс изваждат от употреба потника с №10 – този, с който е спечелил 2 титли. По-късно, през същата година е приет в Залата на славата.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *