10 известни личности, които са били осиновени

Те са световноизвестни актьори, спортисти, музиканти, политици. И всички те споделят една и съща съдба – тежката участ да бъдат изоставени от родителите си още като малки.

За щастие тези 10 известни личности намират не просто осиновители, а хора, които ги даряват с много внимание, грижи и истинска, неподправена любов, за да се превърнат от нежелани и отритнати деца в едни от най-успешните хора в света. Те са истинско доказателство, че въпреки трудностите, които животът понякога ни сервира, светлина в тунела има.

10. Джейми Фокс

10 известни личности, които са били осиновениНосителят на „Оскар“ Джейми Фокс е роден като Ерик Марлон Бишъп в Тексас в семейството на Луиз Диксън и Даръл Бишъп. Малко след раждането родителите му го изоставят, а негови приемни родители стават Марк и Естер Тали – осиновители и на неговата майка. Именно Естер оказва най-голямо влияние върху изграждането му като личност и възпитава у малкия Джейми любовта към изкуството.

9. Кристин Дейвис

10 известни личности, които са били осиновениЗвездата от култовия сериал „Сексът и градът“ е родена на 23 февруари 1965 година. Малко след като се ражда нейните родители се развеждат и тя остава на грижите единствено на майка си. Когато е 4-годишна, майката на Кристин се омъжва повторно – за университетския преподавател Кейт Дейвис, който я осиновява. По ирония на съдбата, тъй като се оказва, че не може да има собствени деца, през 2011 година Кристин осинови момиченце, което нарича Джема Роуз Дейвис.

8. Фейт Хил

10 известни личности, които са били осиновениНосителката на пет награди Grammy Фейт Хил е родена в американското градче Стар, щата Мисисипи, като Одри Фейт Пери. Осиновена е още като бебе. Нейните осиновители – Една и Тед Пери, я отглеждат заедно със своите две биологични момчета в благочестива християнска среда. Певческите си заложби Фейт проявява още от малка, а първата ѝ публична изява е, когато тя е само на седем. Днес Фейт има продадени над 40 милиона албума по целия свят.


7. Рей Лиота

10 известни личности, които са били осиновениАмериканският актьор с шотландско-италиански корени е роден в Нюарк, щата Ню Джърси. Той е изоставен от биологичните си родители и осиновен, когато е на 6 месеца. Майка му – Мери, е общински чиновник, а баща му – Алфред, има магазин за авточасти. Рей има сестра Линда, която също е осиновена.

6. Ланс Армстронг

10 известни личности, които са били осиновениЛегендарният американски колоездач Ланс Армстронг Едуард e роден на 18 септември 1971 г., в Далас, щата Тексас. Когато е 2-годишен, неговите родители се развеждат, година по-късно Ланс е осиновен от втория съпруг на майка му. Фамилията Армстронг, която носи Ланс, идва именно от него.

5. Труман Капоти

10 известни личности, които са били осиновениАвторът на „Хладнокръвно“ Труман Стрекфус Персонс е роден на 30 септември 1924 г. в Ню Орлианс, щата Луизиана. Майка му е местна красавица, която го ражда едва 16-годишна. Баща му е обикновен чиновник. Когато Труман е на 4, родителите му се развеждат и той прекарва детството си в местене от едни роднини при други. През 1933 г. писателят се установява в Ню Йорк, където живее с майка си и новия ѝ съпруг – Джозеф Гарсия Капоти, търговец на текстил, чието име приема.

4. Мерилин Монро

10 известни личности, които са били осиновениСекс иконата на 50-те години на миналия век Мерилин Монро е родена като Норма Джийн Мортенсън в Лос Анджелис на 1 юни 1926 година. Майка ѝ Гладис има зад гърба си два брака и две деца, когато разбира, че е бременна с бъдещата холивудска звезда. Тъй като е психически и финансово неподготвена за още едно дете, скоро след раждането Гладис поверява грижите за Мерилин на приемни родители. Години наред Монро живее в различни приемни семейства, докато накрая приятелка на майка ѝ не става неин настойник. Идентичността на биологичния баща на Мерилин така и остава неизвестна.


3. Ерик Клептън

10 известни личности, които са били осиновениКитаристът, оставил значима следа в историята на музиката, е роден на 30 март 1945 година в Англия. Майка му е 16-годишната Патриша Моли Клептън, а баща му – 25-годишният канадски войник Едуард Уолтър Фрайър. Още преди Ерик да се роди, баща му е изпратен на фронта, след което се връща в родната си Канада. Ерик израства в дома на баба си и нейния втори съпруг, които дълго време считал за свои истински родители, а Патриша – за по-голямата си сестра. По-късно майка му се омъжва за друг канадски войник и напуска страната, оставяйки Ерик при баба си и дядо си. Те никога не го осиновяват официално, но са негови настойници, докато Ерик навършва пълнолетие.

2. Бил Клинтън

10 известни личности, които са били осиновени42-рият президент на САЩ е роден като Уилям Джеферсън Блайт III в Хоуп, щата Арканзас. Баща му е търговски пътник, който загива в катастрофа три месеца преди неговото раждане. Майка му оставя Бил на грижите на своите родители и заминава за Ню Орлианс, за да учи за медицинска сестра. Четири години по-късно се омъжва за Роджър Клинтън, който признава Бил за свое дете. Бъдещият президент приема фамилията му, но я променя официално, когато навършва 14 години.

1. Стив Джобс

10 известни личности, които са били осиновениКогато Стив се ражда на 24 февруари 1955 година, майка му е ученичка. Заради невръстната ѝ възраст и заради факта, че бащата е от сирийски произход, родителите ѝ я принуждават да изостави детето. Стив е осиновен от Пол Джобс и Клара Джобс-Акопян. Родителите му са обикновени хора с основно образование, но именно те посяват у него любовта му към технологиите. По-късно Стив ще сподели за осиновителите си: „Те бяха моите родители на 1000%.“

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *