10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"

Като всеки един приказен свят и този на най-популярния увеселителен парк крие своите съкровени тайни.

Ще ви въведем в историята на вдъхновяващото наследство на Уолт Дисни, разкривайки ви 10-те най-добре пазени тайни за „Дисниленд“.

1. Пейката, от която тръгва всичко

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"За да бъде почетен мигът, който ще остане в историята като момента на зараждането на идеята за увеселителния парк, създателят му решил да отдаде нужната чест на мястото, където го осенила тя. Един ден, докато Уолт Дисни се радвал на прекрасното време от пейка в Грифит Парк, намираща се съвсем близо до студиото му, го озарила идея. Той решил да направи приказен свят, в който малки и големи да се забавляват заедно. Моментът бил толкова важен, че Дисни осигурил пейката да бъде донесена в „Дисниленд“ след неговото построяване. И до днес тя може да бъде открита в парка – ще я познаете по кафявата табела, прикрепена за нея.

2. „Дисниленд“ омайва вашето обоняние

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Оказва се, че както повечето супермаркети използват миризмите на прясно изпечен хляб, за да възбудят апетита ви, така и увеселителните паркове Disneyland омайват вашето обоняние. Разнообразните ухания, витаещи в парка, варират от мириса на море, идващ от Карибски пирати до изключително вкусните печива, които можете да откриете на главната улица.

3. Тайната стая в замъка на Пепеляшка

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Вероятно не сте чували за наличието на тайна стая в един от най-популярните замъци в света, а именно този на Пепеляшка, намиращ се на територията на увеселителния парк „Дисниленд“. Малко преди да почине, собственика на парка решил да изгради тайно помещение, предназначено за него и неговото семейство. Теракот от 24-каратово злато и магически огледала, удвояващи образа – детайли, които са само част от уникалността на стаята. Смъртта му обаче възникнала преди да бъде завършен страхотният проект и за жалост Дисни така и не успял да пренощува там.


4. Двете скрити перспективи на фонтана на Пепеляшка

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Ако сте ходили до сега в „Дисниленд“, най-вероятно сте минали покрай красивия фонтан на Пепеляшка. А направи ли ви впечатление, че по лицето на Disney принцесата е изписана нетипична тъга? Вместо да се чудите защо с фигурата архитектите са се опитали да изобразят тъжната Пепеляшка, то тогава ще ви издадем малката им тайна. Малките дечица, препускащи щастливо около фонтана виждат от своята височина, че принцесата всъщност се усмихва. Те харесват статуята, защото ясно забелязват изражението на младата Пепеляшка. За да се уверите в истинността на този факт, следващия път можете просто да се наведете и да видите лицето на всъщност веселата принцеса.

5. В парка пускат котки, които да ловуват

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Нека новината не достига до големите уши на Мики Маус, но е редно да споменем, че увеселителният парк е дом на специално подбрани котки. Тяхната роля идва през нощта, когато е необходимо да заловят всички мишки, които пречат на доброто прекарване на посетителите. Служителите на парка се отнасят изключително добре с бездомните животинки, като ги хранят, ваксинират и кастрират. Значението им е толкова голямо, че дори в момента съществува сайт, посветен само и единствено на тях. Можете да разгледате публикациите на Disneylandcats.com.

6. Прозорецът, който винаги свети

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Частният апартамент на Уолт Дисни, намиращ се на главната улица на „Дисниленд“ бил едно от любимите места на филмовия продуцент. След внезапната му смърт обаче, близките му решили по някакъв начин да почетат присъствието на духа му в увеселителния парк. За да създадат представата, че той винаги е там, още от неговата кончина оставили лампата в апартамента му да свети, а прозорецът, вечно да осветява главната улица на парка.

7. Забрана за полети над „Дисниленд“

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"В следствие на злощастния инцидент, случил се в Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година, бива издадена забрана за полети над увеселителния парк „Дисниленд“. Атентатът породи забраняването на прелитащи самолети в радиус от три мили от популярния замък на Пепеляшка. С тази мярка била от части ограничена възможността за извършването на нападения от въздушното пространство.


8. Кошчетата за боклук в „Дисниленд“

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Знаехте ли, че е изчислено с точност къде да се намират кошчетата за боклук в увеселителните паркове „Дисниленд“? Като под точно определено имайте предвид, че в действителност Уолт Дисни е сметнал на какво разстояние от щанда за хот-дог да се намират те. За целта той преброил колко крачки са необходими на човек, за да изяде един хот-дог. След дългите пресмятания продуцентът заключил, че до двадесет и петата крачка на клиента ще му бъде необходим кош за отпадъци.

9. Дисниленд и експлозивите

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Съвсем обичайно нещо е да видите грандиозна заря, осветяваща най-популярният увеселителен парк в света. Едва ли обаче сте предполагали, че след Американската армия именно „Дисниленд“ е най-големият консуматор на експлозиви в САЩ. Количеството фойерверки, които парка използва е значително, а представлението, което осигурява на своите гости е наистина впечатляващо!

10. Черепът от Карибски пирати е истински

10-те най-добре пазени тайни за "Дисниленд"Никога не сте предполагали, че създателите на парка ще изберат да сложат черепни останки от истински човек, вместо добре изработен пластмасов заместител, нали? Въпреки вашите и нашите очаквания, за изработката на декорацията с типичния за логото на Карибски пирати череп, дизайнерите решили, че украсата ще бъде по-трайна, ако бъде истинска. За целта се обърнали към медицинско училище и избрали човешки скелет, с който да изобразят логото. Говори се, че в последствие са подменили черепа с фалшификат, но са оставили човешки кости отдолу. Къде е истината обаче – никога няма да разберем.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *