понеделник, август 19


10 от най-роботизираните страни в света

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 от най-роботизираните страни в света

Стремителният ръст на автоматизацията навсякъде в ежедневието ни е вече факт. Свидетели сме на една истинска революция на роботите и скоростното им развитие. Те до голяма степен заместват човешкия труд и не спират да бъдат усъвършенствани. Едни се опасяват, че това ще доведе до закриването на много работни места, а други твърдят, че просто ще бъдат създадени повече.

Всички обаче са на едно мнение за това, че роботите водят до големи икономически ползи и оптимизация на работата. През 2015 година са поставени 66 индустриални машини на 10 хиляди работници, а през 2016 година броят им нараства до 74. Нека видим как стоят нещата днес, отнесени към същия брой работещи.

10. Франция – 132 робота

Във Франция основните промишлени отрасли са автомобилостроене, машиностроене, корабостроене и самолетостроене. Също така Франция е сред най-големите производители на химически продукти в световен план.

9. Канада – 145 робота

В Канада роботи се използват в производството на летателни и други транспортни средства като влакове и мотриси за метро. Освен това тази страна няма национални компании за производство на автомобили и камиони, а се възползва от американските и японски компании, които произвеждат такава продукция.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари