Евтини самолетни билети

Стремителният ръст на автоматизацията навсякъде в ежедневието ни е вече факт. Свидетели сме на една истинска революция на роботите и скоростното им развитие. Те до голяма степен заместват човешкия труд и не спират да бъдат усъвършенствани. Едни се опасяват, че това ще доведе до закриването на много работни места, а други твърдят, че просто ще бъдат създадени повече.

Всички обаче са на едно мнение за това, че роботите водят до големи икономически ползи и оптимизация на работата. През 2015 година са поставени 66 индустриални машини на 10 хиляди работници, а през 2016 година броят им нараства до 74. Нека видим как стоят нещата днес, отнесени към същия брой работещи.

10. Франция – 132 робота

Във Франция основните промишлени отрасли са автомобилостроене, машиностроене, корабостроене и самолетостроене. Също така Франция е сред най-големите производители на химически продукти в световен план.


9. Канада – 145 робота

В Канада роботи се използват в производството на летателни и други транспортни средства като влакове и мотриси за метро. Освен това тази страна няма национални компании за производство на автомобили и камиони, а се възползва от американските и японски компании, които произвеждат такава продукция.


8. Испания – 160 робота

Промишлени роботи в Испания се използват в автомобилната индустрия и корабостроенето. Също така се наблюдава навлизане на роботите в металообработването.

7. Италия – 185 робота

Италия е един от лидерите в производството на битова техника. Също така е сред най-големите производители и доставчици в света на автомобили, мотоциклети и велосипеди.

10 от най-роботизираните страни в света

6. САЩ – 189 робота

В САЩ се наблюдава високо ниво на териториална и производствена концентрация. В американската индустрия са представени всички промишлени сектори, които са съсредоточени върху производството на серийна и масова продукция.

5. Дания – 211 робота

В Дания голяма част от промишлените роботи се използват в машиностроенето. Това е и една от водещите страни по разработване и производство на електроника, медицинска апаратура и безжични комуникации.


4. Япония – 303 робота

Япония е лидер в производството на роботи – 52% от доставките по света се осъществяват благодарение на тази страна. Също като Германия, Япония използва промишлени роботи главно в автомобилното производство.

3. Германия – 309 робота

Германия е една от водещите страни в света в автомобилното производство. Там голяма част от промишлените роботи се използват в автомобилния сектор.

10 от най-роботизираните страни в света

2. Сингапур – 488 робота

Сингапур е втората най-роботизирана страна в света. Над 90% от индустриалните роботи там намират приложение в електрониката.

1. Южна Корея – 631 робота

Южна Корея е абсолютният световен лидер по брои поставени промишлени роботи на 10 хиляди работници. До голяма степен това се дължи на използването на роботи в индустриалния сектор и електрониката.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.