10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Ако искате да прекарате следващата си почивка на някое по-специално място и да се насладите на едно уникално преживяване, то тогава списъкът по-долу е точно за вас. В последните години в тенденция се превръща реконструктурирането на исторически забележителности в хотели.

Обикновено това са сгради, които преди години са се ползвали със съвсем различна цел, като например театър, манастир, затвор. Днес обаче тези постройки са превърнати в хотели, като същевременно е запазен духът на оригиналната им структура. Запознайте се с 10-те най-мистериозни сгради, превърнати в хотели.

1. Four Seasons Hotel Gresham Palace

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Бившият дворец Four Seasons Hotel Gresham Palace е построен в началото на XX век и първоначално е бил седалище на английска застрахователна компания. Aunique art nouveau landmark, познат вече като Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest днес съчетава историческа елегантност с ултра съвременни удобства.

2. Hotel Hospes Palacio del Bailio

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Hotel Hospes Palacio del Bailio е пет звезден бутиков хотел, който се помещава в дворец от XVI век, в сърцето на испанския град Кордоба. Той разполага с релаксиращ басейн, разположен сред красиви градини и луксозен спа център. Hospes Palacio del Bailio очертава вдъхновяващ баланс между миналото и настоящето и представлява равновесие от история, изкуство, благополучие и спокойствие. Дворецът е обявен за паметник на културното наследство през 1982 г. Стаите впечатляват с внушителна елегантност и смесица между минало и настояще. Богатите материали от кожа и кадифе се използват в целия хотел. Хотелският ресторант Arbequina предлага смесица от испански и мавритански традиции. В него може да почувствате историческата и традиционна атмосфера сред руините древен римски дом, докато се наслаждавате на вкуса на най-добрата новаторска кухня.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари