Ако искате да прекарате следващата си почивка на някое по-специално място и да се насладите на едно уникално преживяване, то тогава списъкът по-долу е точно за вас. В последните години в тенденция се превръща реконструктурирането на исторически забележителности в хотели.

Обикновено това са сгради, които преди години са се ползвали със съвсем различна цел, като например театър, манастир, затвор. Днес обаче тези постройки са превърнати в хотели, като същевременно е запазен духът на оригиналната им структура. Запознайте се с 10-те най-мистериозни сгради, превърнати в хотели.

1. Four Seasons Hotel Gresham Palace

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Бившият дворец Four Seasons Hotel Gresham Palace е построен в началото на XX век и първоначално е бил седалище на английска застрахователна компания. Aunique art nouveau landmark, познат вече като Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest днес съчетава историческа елегантност с ултра съвременни удобства.


2. Hotel Hospes Palacio del Bailio

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Hotel Hospes Palacio del Bailio е пет звезден бутиков хотел, който се помещава в дворец от XVI век, в сърцето на испанския град Кордоба. Той разполага с релаксиращ басейн, разположен сред красиви градини и луксозен спа център. Hospes Palacio del Bailio очертава вдъхновяващ баланс между миналото и настоящето и представлява равновесие от история, изкуство, благополучие и спокойствие. Дворецът е обявен за паметник на културното наследство през 1982 г. Стаите впечатляват с внушителна елегантност и смесица между минало и настояще. Богатите материали от кожа и кадифе се използват в целия хотел. Хотелският ресторант Arbequina предлага смесица от испански и мавритански традиции. В него може да почувствате историческата и традиционна атмосфера сред руините древен римски дом, докато се наслаждавате на вкуса на най-добрата новаторска кухня.


3. Mandarin Oriental, Prague

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Построен на мястото на бивш манастир от XIV век, хотелът предлага цялостно СПА преживяване, басейн, както и две сауни. Съчетавайки красив модерен дизайн с архитектурни особености Mandarin Oriental е едновременно луксозен хотел и чудесно запазена част от природата. С 99 стаи и апартаменти, възхитителна трапезария и чудесен СПА хотелът представлява спокойно убежище, където може да се насладите на едно уникално преживяване.

4. Hotel Im Wasserturm

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Разположен точно в сърцето на Cathedral City, в спокойна обстановка, вие можете да достигнете до големите атракции в град Кьолн само за един миг. Имате невероятната възможност да изследвате ненадминатото местоположение на Wasserturm, като решите дали искате да се озовете в центъра на града, където живота кипи, или да се върнете само крачка назад в своя собствен рай на спокойствие.


5. Wanderlust Hotel

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Wanderlust е напълно експериментален бутиков хотел, създаден да привлича вниманието на много любопитни пътешественици от целия свят. Разположен е в Малката Индия – оживен културен квартал, където преди години са се заселили индийски имигранти, а самата сграда първоначално е функционирала като училище, създадено още през 1920 г. С четири тематични нива от 29 стаи, хотелът е удостоен с награда от сингапурските дизайнерски агенции, като на всяка от четирите групи е дадена пълна свобода на творчеството.

6. Hotel Katajanokka

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Когато Швеция губи войната срещу Русия през 1809 г., тя също така губи и върховенството си над Финландия, която е включена в Русия (макар и за кратко). Поради тази причини Хелзинки става новата столица на Финландия. Една от основните задачи на новият владетел цар Николай I е да модернизират условията в затворите на новата столица. През 1832 г . той дава разрешение за започване на работа по изграждане на нов затвор, която е завършена през 1837 г. Тази сграда е бялото крило на хотела. В най-старата част на сградата се намира бившата църква на затвора, която е втората най-стара църква в Хелзинки. Само Старата църква в центъра на града е по-древна от нея. Днес уникалният интериор на бившата църква е защитен от Финландският Национален съвет по антики и е реновиран с тяхно сътрудничество.


7. Thе Liberty Hotel

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Още от откриването си през септември 2007 г. бостънският луксозен хотел бързо се превръща в „задължителна дестинация за посещение“ за всички посетители и местни жители. Най-внушителна в сградата е 90-метровата ротонда, която е напълно нехарактерна за такъв тип проекти.

8. Krolewski Hotel

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Град Гданск в Полша е известен с отглеждането и обработката на зърнени култури, затова и не бива да ни изненадва, че този хотел в миналото е помещавал хамбар, откъдето идва и странната му визия. Крайречният хотел е един от най-изтънчените в местността.


9. Four Seasons Hotel at Sultanahmet

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Four Season Hotel в Султанахмет е известен не само с удивителния си външен вид, но и с удобното си разположение между Hagia Sofia и Blue Mosque – две от най-великите исторически сгради на Истанбул. В древния град, свързан с тайнствените води на Golden Horn, Мраморно море и Босфора, може да намерите 65 стаи и апартаменти в истанбулския луксозен хотел, който се помещава във вековния неокласически турски затвор. Four Season Hotel се намира само на няколко крачки от най-важните истанбулски забележителности в Султанахмет.

10. Chateau de Trigance

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Chateau de Trigance е антична крепост, построена от монасите на абатството Сент Виктор, локализирано в Марсилия през IX век. Замъкът е бил окупиран от властното семейство Понтевес до 1230 г. По време на революцията крепостта е почти разрушена, а всички архиви – изгорени. Дълги години след мрачния период тя бива използвана като каменна кариера за жителите на града. Необикновената история на крепостта продължава през 1961 г., когато мъж на име Хартман е запленен от древния дворец и решава заедно със съпругата си да даде нов живот на чудатата структура. Десет години по-късно друга двойка – г-н и г-жа Томас, е привлечена от красотата на архитектурната забележителност. Семейството бързо решава да продължи изградената от миналите „наематели“ тенденция, влагайки огромни средства в доизграждането и освежаването на сградата. Днес тази инициатива на семейство Томас бива продължена от децата им.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.