Евтини самолетни билети

Трудно може да изброим само в няколко реда ползите от четенето на книги.

Но какви да изберем? Все по-достъпните електронни или добре познатите хартиени?

След като преди време ви представихме 10 причини да изберете модерните технологии, в името на справедливостта, днес ви представяме 10 аргумента в подкрепа на хартиените книги. Вие от кои читатели сте?


1. Контактът с меките, ухаещи на мастило страници носи неповторима наслада за сетивата. Допирът до книгата превръща четенето дори във физически приятно усещане.

2. Признайте – след като цял ден сте се взирали в компютърния екран, не е много релаксиращо да продължите да го правите в монитор, пък бил той и на електронен четец.

3. Редица научни изследвания потвърждават, че хората възприемат информацията от дадена книга по-добре, когато тя е на хартиен носител.

4. Печатните книги напомнят за определени събития от живота ни. Една книга може да ви пренесе в ученическите години, друга към незабравимите моменти от лятото, което изкарахте в Испания.

5. Винаги когато поискате, може да посегнете към дадена печатна книга. Нейната батерия няма да се изтощи точно на най-интересното.

10 причини да изберем печатната книга пред електронната

6. Различните формати на електронните книги изнервят. Нямате търпение да започнете да четете някоя книга, а се оказва, че вашето устройство не поддържа точно този формат.

7. Можеш да създадеш колекция от книги, с която да се гордееш цял живот. Не са ли лавиците, отрупани с книги вкъщи мечтата на всеки запален читател.

8. С електронна книга не може да събирате автографи от любимите си писатели. А какво по-уникално изживяване от среща с автора на любимата книга и запазването на този спомен върху самата нея.

9. Печатните книги неслучайно са с различни корици. Хората виждат какво четат другите. Сверяват вкусовете си, предпочитанията си. Така от обикновен акт, четенето се превръща в изграждане на цяла общност от съмишленици.

10. Печатните книги не представляват интерес за крадците. Не може да се каже същото за електронните четци или другите устройства за четене.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.