Всеки от нас няма търпение и е изключително доволен, когато след дълъг работен ден се прибере вкъщи, настани се удобно в мекото, топло одеяло на дивана пред телевизора и си пусне да гледа интересен и разтоварващ филм с кутия пуканки.

Ако сте от жените, които обичат да гледат романтични филми с увлекателни и завладяващи сюжети, потопете се в незабравимите филми, които всяка дама задължително трябва да изгледа сама.

Представяме ви 10 филма, предаващи ценни житейски уроци, които едновременно ще ви забавляват и вдъхновяват. Отделете време и се насладете на тези ленти.


1. „Какво искат жените“

След инцидент, Ник Маршал, нарцистичен плейбой от Чикаго придобива способността да чува какво мислят жените. Той осъзнава, че може да използва това в своя полза, както в любовта, така и в бизнеса. Навлизайки по-дълбоко в психологията на жените, Ник започва да разбира по-добре момичетата и дори да им симпатизира.

2. „Свекървище“

След дълги години в търсене на „господин правилния“, умната и очарователна Чарли най-накрая среща Кевин – грижовен и успешен млад мъж, който също се влюбва в нея от пръв поглед. Връзката им е перфектна, той дори ѝ предлага брак, но скоро тя разбира, че майка му Виола е жената, която е готова на всичко, за да развали годежа им.

3. „Дух“

Докато се прибират към дома си след среднощна разходка, Сам и Моли са нападнати от крадец в тъмна уличка. Сам е убит, но духът му остава на Земята, за да предупреждава любимата си за предстоящи опасности. След като проследява убиеца си, той открива, че смъртта му не е инцидент. По тази причина се опитва да разговаря с Моли чрез медиума Ода Мей, която не осъзнава, че способностите ѝ са истински.


4. „Жестоки намерения“

Катрин и Себастиан са богати тийнейджъри, доведени брат и сестра от Манхатън, които получават това, което искат и когато поискат. Уморени от обичайните житейски интриги съвременният „Дон Жуан“ и отегчената красавица заговорничат за нова, забавна, но жестока игра срещу наивната дъщеря на новия директор на училището.

5. „Бимболенд“

Сесил Бюси е зубрачка. Докато нейните връстнички прелъстяват мъже, тя изучава антропология и пише дисертации. След случайна среща с красивото, но глупаво момиче, Алекс я тласка към идеята да избере бимбото за тема на дипломната ѝ работа. Тя става една от тях, за да направи това, но не може да предположи, че промените във външния вид, ще доведат и до промяна в характера ѝ.

6. „Другата Болейн“

Двете красиви сестри, Ан и Мери Болейн са водени от сляпата амбиция на баща си да се състезават за любовта на крал Хенри VIII. Докато е на посещение в имението Болейн, Хенри е ранен при инцидент и е лекуван от Мери. Скоро кралят се влюбва в Мери, но Ан просто не може да го преодолее. По-къснo и двете сестри ще споделят едно легло с него, но само на една от тях е отредено да се възкачи на трона за кратко царуване.

7. „С дъх на канела“

Савана и Джон са лудо влюбени. Джон скоро се присъединява към армията и им остава само един начин да изразят чувствата си – чрез писма, най-важният източник на радост и надежда по време на войната. Въпреки обещанията да се върне и да се ожени за Савана, Джон остава в армията по-дълго, отколкото е възнамерявал. Времето и разстоянието започват да изпитват истинската им любов. Савана не изпраща толкова писма, колкото в началото.


8. „Да срещнеш Джо Блек“

Филмът разказва историята на медийния магнат Уилям Париш, чийто живот внезапно е прекъснат от пристигането на „Смъртта“, олицетворена от загадъчния млад мъж Джо Блек. За да изживее живота, който обикновено отнема, „Смъртта“ моли Париш да бъде като негов водач и да му покаже как живеят хората на Земята. Скоро „Смъртта“ e омагьосана от човешки емоции и се влюбва в красивата дъщеря на Париш, Сюзън.

9. „Момичето“

Лентата изобразява предполагаемата мания на Хичкок по Типи Хедрен, американски модел и актриса. Хичкок е напълно запленен от нейната външност и талант. На Хедрен ѝ става все по-неудобно от вниманието му към нея и решава, че трябва да се измъкне от ситуацията. Въпреки това, тя не може да работи на друго място, заради изключителния ѝ договор с Хичкок, който всъщност слага край на холивудската ѝ кариера.

10. „Как да разкараш гаджето за 10 дни“

Анди Андерсън е млада журналистка, работеща за женското списание „Composure”, на която ѝ е възложено да напише статия на тема „Как да разкараме един мъж за 10 дни“. Статията трябва да е за нещата, които жените правят, за да отчуждят мъжете и да ги изхвърлят от живота си. Това е наистина забавен и очарователен филм.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *