Няма по-мотивиращ начин да започнем работния ден от чаша ароматно кафе. Смята се, че тонизиращият ефект на семената на кафееното дърво е открит в Йемен и североизточните части на Етиопия, след което то започва да се отглежда в Арабския свят. Най-старото достоверно сведение за пиене на кафе е от средата на 15 век и се отнася за суфийските общности в Йемен.

Ако се каните да изоставите кафето и да минете на чай, учените съветват да не избързвате толкова и все пак да не се отказвате от любимия си сутрешен навик. Поредица от научни наблюдения привеждат доводи за това, че на повечето хора една чашка кафе дневно всъщност е наистина от полза.

Всъщност топлата напитка отдавна се е превърнала в неизменна част от ежедневието на хора от всякаква възраст, пол и професия. И все пак, при някои специфични занимания се изисква концентрация и издръжливост, за които помага изключително много именно кафето. Електронното списание Az-Jenata.bg подреди 10-те професии, при които кафето се пие в най-големи количества.

1. Хранителната промишленост/ Технически работници
2. Научни работници
3. Търговци
4. Маркетинг специалисти/ PR специалисти
5. Медицински сестри/ Рехалибитатори
6. Редактори/ Репортери/ Журналисти
7. Учители/ Инструктори
8. Инженери
9. Програмисти/ Системни администратори
10. Изпълнителни директориКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *