Ако не бяха кристалните пантофки, Пепеляшка сигурно все още щеше да мете камината и да слугува на мащехата си, а красивият принц щеше да е насред тежък развод с една от доведените ѝ сестри, пише сп. Forbes.

От бившата първа дама на Филипините Имелда Маркос (която притежава 1200 чифта обувки) до Кари Брадшоу от сериала “Сексът и градът” (в един от епизодите тя осъзнава, че e похарчила 40 000 долара за обувки, но не може да си купи апартамент) в света е пълно с жени, които с радост биха дали цяло състояние за хубави обувки.

Оказва се, че дрехите отдавна вече не са най-важната част от дамския гардероб: чантите и обувките се превърнаха в нещо като почерк – те са демонстрация на женското благосъстояние и стил. И след като преди известно време представихме най-скъпите дамски чанти в света, ето и 10-те най-скъпи дамски обувки на планетата.

10. “Диамантена мечта” от Стюарт Вайцман
Цена: $ 500 000

В усилията си да направи мечтаните обувки за всяка жена, Стюарт Вайцман обединява сили с най-добрите дизайнери на диамантени бижута по света. Тези обувки имат 1420 брилянтни диаманта на стойност над 30 карата. Появиха на червения килим на наградите “Оскар” през 2007 година и бяха обявени за абсолютната звездна гаранция за всяка актриса, която ги носи.

9. Високи токчета от чисто злато
Цена: недекларирана

За всяка истинска принцеса има високи токчета, направени от чисто злато (680 грама). Не е много сигурно дали и как точно може да се ходи с тях, но определено удоволствието да ги притежаваш би било неописуемо. Малко се знае за дизайнера на тези обувки, освен това, че е италианец. Точната им цена също не е известна.

8. Обувки “Ретро роза” от Стюарт Вайцман
Цена: $ 1 000 000

Тези токчета в стил 40-те години на миналия век са украсени с над 1800 диаманта с тегло 100 карата. Диабло Коди е трябвало да носи такива на една от церемониите по раздаване на наградите “Оскар”, но се е отказала буквално в последната минута, убедена, че те не кореспондират с нейното инди мислене.

7. Обувки на висок ток “Платинена гилдия” от Стюарт Вайцман
Цена: $ 1 090 000

Обувките са украсени с 464 крушовидни диаманта. Каишките от платина пък превръщат този дамски атрибут в наистина уникален шедьовър. Експертите са категорични – притежаването на подобни обувки превръща всяка жена в част от световния елит.

6. Рубинени пантофи от Стюарт Вайцман
Цена: $ 1 600 000

Тези приказни рубинени “пантофи” доказват категорично любовта на Стюарт Вайцман към скъпоценните камъни. Двете червени красавици са украсени с 642 рубина.

5. Обувките на Пепеляшка
Цена: $ 2 000 000

Още един изключително скъп дамски чифт обувки, проектирани от Стюарт Вайцман, и още малко приказна тематика… Тези чехли са покрити с диаманти, а освен това имат инкрустиран и един камък амарето, чиято стойност сама по себе си е $ 1 000 000.


4. Танзанийски токчета от Стюарт Вайцман
Цена: $ 2 200 000

Поредните скъпи обувки, създадени от господаря на лукса Стюарт Вайцман. Тези зашеметяващи красавици притежават 385 скъпоценни камъка. Каишката на глезена е със 185 каратов изключително рядък африкански камък, наречен Tanzanite. За още блясък в предната част са инкрустирани допълнително камъни на стойност 28 карата. Или общо 213 карата върху еластична сребърна италианска кожа.

3. Рубинените пантофи от “Магьосникът от Оз”
Цена: $ 2 000 000 – $ 3 000 000

Експерти твърдят, че има само седем чифта от тези обувки, създадени през 1939 г. за филма “Магьосникът от Оз”. Три от тях са изчезнали, а четвъртият е бил откраднат от музея на Джуди Гарланд през 2005 г. Има един продаден чифт търг от “Кристис”, а Лейди Гага твърди, че притежава шестият и той й е бил подарен в чест на двадесет и петия й рожден ден.

1. Рубинени пантофи от Хари Уинстън
Цена: $ 3 000 000

За 50-та годишнина на “Магьосникът от Оз” през 1989 г. модната къща на Хари Уинстън представи тези рубинетни обувки. Проектирани от Роналд Уинстън, пантофките са инкрустирани с 4600 рубина, придружени от 50 карата диаманти. Майсторите на скъпоценни камъни Javiar Barerra Artful са поставяли всеки от камъните на точното му място в продължение на цели два месеца и именно това е една от причините Рубинените пантофи да са един от двата най-скъпи модела обувки в света.

1. Високи обувки Рита Хейуърт от Стюарт Вайцман
Цена: $ 3 000 000

Не е изненада за никого, че Стюарт Вайцман попада на първото място в класацията на най-скъпите обувки в света. Този номер 1 е вдъхновен от любимите обеци на актрисата от 40-те години на миналия век Рита Хейуърт. Диаманти, сапфири и рубини, събрани в един чифт. Първоначално обувките са били създадени за церемонията по наградите “Оскар” през 2006 г., специално за Катлийн Йорк. Днес принцеса Ясим Ага Хан, дъщерята на Рита Хейуърт, ги притежава.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *