Денят е 1 януари! Ставаш, чувстваш се ужасно, боли те глава, гади ти се… Изпиваш няколко бири и вече си много по-добре. Да, но това е само привидно. По този начин само отлагаш неизбежното – рано или късно ефектът от многото алкохол ще се прояви. Познавачите твърдят, че най-добрият вариант да избегнем махмурлука е да пием умерено.

В новогодишната нощ обаче едва ли някой се е сетил за този принцип. Тогава на помощ идват всички рецепти, които някога през живота си сме чували – изпробвани или не, а и с доста съмнителен ефект… Ето 10 сигурни метода за борба с махмурлука.

1. Когато сме махмурлии, това звучи почти като нещо невъзможно, но най-доброто лечение е джогинг в парк или просто добра гимнастика.

2. Веднага след като станете, взимайте на всеки 20 минути по 3 ч.л. мед, докато главоболието ви намалее.

3. Едно от най-ефективните средства срещу махмурлук е млечен бананов шейк. Чаша охладен шейк, веднага след като се надигнете от сън, ще ви ободри за нула време.

4. Поставете резени прясна краставица на очите си – колкото по-студени по-добре.


5. Стойте на отворен прозорец и масажирайте областта от веждите до слепоочията си.

6. Кафе с лимон е най-чудодейната напитка, която със сигурност ще ви помогне. Ако вкусът ѝ обаче ви притеснява, действайте последователно: аспирин – кафе – изстискан сок от лимон.

7. За любителите на старите методи е класиката – зелева чорба. Същата работа ще ви свършат и киселите краставички или сока от тях. Тайната е във високата концентрация на сол, която ще задържи водата в организма ви, което ще ускори изтрезняването.

8. След жестоко препиване, следва и пиянски глад. Според лекарите е най-добре да заложим на мазна храна. В подобни ситуации именно тя е спасителят от махмурлука и от бунту­ващия се стомах.

9. Пийте чай от мента (или няколко капки ментова тинктура, разтворени в топла вода) или червен кантарион. Ще ви помогнат по-бързо да се отървете от опиянението и ще намалят главоболието.

10. В днешно време се продават ефикасни медикаменти за предотвратяване на махмурлука. Разтворете си едно хапче във вода, изпийте го на екс и… спете цял ден.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *