Евтини самолетни билети

Гай (Райън Рейнолдс) е банков служител, който води обикновен живот. Той излъчва позитивност и весел оптимизъм и е винаги готов за чаша добро кафе. Също като най-добрия си приятел Бъди (Лил Рел Хауъри), Гай е влюбен в живота, но всичко това се променя, когато открива, че всъщност е второстепенен герой в изпълнена с насилие видеоигра.

Разпространявана от Сунами Студиос, което се управлява от алчния магнат Антван (Тайка Уайтити), в играта царува хаос и разруха. Играчите водят невъзмутимо съществуване в рамките на отворения свят и минават на по-високо ниво, чрез извършване на непровокирани актове на враждебност и вандализъм.

Гай се среща с uber-секси Молотовгърл (Джоди Комър) и мигновено е омагьосан от нея. Тя му помага да се ориентира в играта и да приеме факта, че единственият живот, който познава, не е реален. Молотовгърл, чието име в реалния свят е Мили, има сметки за уреждане със Сунами, тъй като вярва, че Антван си е присвоил кодовете за игра от неин съвместен проект с приятеля ѝ Кийс (Джои Кийри), който работи като програмист за компанията.


Докато Гай поема по-активна роля на добър човек – идеалист в циничен свят, където няма ограничения – той се превръща в любимец както на играчите, така и за другите второстепенни образи в играта, ставайки герой на собствената си история… тази, която пише сам.

Популярността на Гай продължава да расте и Антван, осъзнавайки сериозната заплаха, която той представлява за бъдещето на играта и по-специално за нейното продължение, задейства Кийс и програмиста на Сунами Маузър (Уткарш Амбудкар), за да отстранят Гай завинаги. Сега Гай трябва да спаси света… по свой начин.


Режисьор на „Свободен играч“ е Шон Леви (Нощ в музея, Stranger Things), а сценаристи са Мат Либерман (Семейство Адамс) и Зак Пен (Играч първи, приготви се). В ролите са Райън Рейнолдс, Тайка Уайтити, Джоди Комър, Лил Рел Хауъри, Джо Кири, Уткарш Амбудкар и други. Вече сме в играта със „Свободен играч“ – само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

В дните до петък © Мустак | Мъжката зона ви дава шанс да спечелите оригинална чаша за кафе от филма „Свободен играч“. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 20 август и бъдете готови за награда.

В петък трима от участвалите ще получат награди, а дни след официалната премиера на „Свободен играч“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса…

1. Действието във филма „Свободен играч“ основно се развива във видеоигра, която представлява град на име „Свободен град“, базиран на Liberty City от играта GTA IV, който е вдъхновен от град Ню Йорк.

2. Във филма взимат участие доста популярни YouTube звезди, световноизвестни с гейминг каналите си. Сред тях са Тайлър „Нинджа“ Блевинс, Имане Анис “Pokimane” и LazarBeam, които играят самите себе си.

Свободен играч

3. Почти всички мотори, хеликоптери, танкове и спортни автомобили, използване за снимките на филма са напълно истински и екипът е трябвало да бъде изключително внимателен и предпазлив с тях.

4. Концепцията на играта, в която се развива действието на филма е изцяло вдъхновена от GTA и FORTNITE.

5. За разлика от повечето филми, свързани с видеоигри, в „Свободен играч“ всички играчи са реални актьори, облечени в истински костюми.


6. Джоди Комър не е от запалените „геймъри“. Затова решава, че най-добрият начин да се подготви за ролята е да прекара безброй часове пред компютъра и Плейстейшъна. Въпреки това, самата тя признава, че игрите не са нейното нещо и даже я стресират.

7. В „Свободен игра“ч е използвана SGI технология, която да покаже светът, който се разкрива пред Гай, когато използва специалните очила. И все пак, горящият човек, който се появява над 100 пъти на заден план във филма е напълно истински.

8. „Свободен играч“ е вторият филм, в който героят на Райън Рейнолдс се казва Гай. Първият е „Круд: Нова епоха“, в чиято оригинална версия участва актьорът.

Свободен играч

9. Оказва се, че апартаментът на Гай е бил най-трудното за създаване и подготвяне място. „Как да измислиш дизайна, как да избереш мебелите и декорациите на жилище, в което живее човек без собствен вкус, предпочитания и характер?“, споделя дизайнерът на продукцията Итан Тобман.

10. Една от недостижимите цели на Гай в началото на филма е да си купи един точно определен модел маратонки. Създателите на филма решават да създадат уникален модел, специално измислен и изработен за филма, което възлагат на фирмата Under Armour и те го правят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.