Бракът – онази важна стъпка, която двама души предприемат, когато осъзнаят, че не могат да живеят един без друг. Като оставим настрана романтичния аспект на женитбата обаче не може да отречем, че тя крие и много подводни камъни. След заветното „Да“ животът обикновено се променя коренно. Появяват се напълно нови отговорности и задължения, а често ние въобще не знам как да реагираме и какво да предприемем. Грешният подход обикновено води до нови проблеми, и ето че на брачния небосклон се появяват първите тъмни облаци.

Ето защо решихме да откроим онези неща, които ще направят живота ни след сватбата много по-лесен, ако сме ги усвоили и изживели преди брака. Да не говорим, че няма да се появи онова неприятно усещане за вече пропуснати възможности, което няма как да компенсираме.

1. Пътувайте с приятели

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракБракът неизменно налага някои ограничения. На първо място те засягат приятелите ни. Срещите с тях стават все по-редки и все по-кратки. Не е изключено съпругът да започне да ревнува приятелите ви, особено тези от мъжки пол. Дори да нямате такъв проблем обаче, имайте предвид, че самата организация на пътешествието ще е много по-сложна след брака. Затова не се колебайте и се възползвайте от приятна почивка с приятелите при всеки удобен случай. Спомените ще останат за цял живот.

2. Учете

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракВсе още има хора, които са на мнение, че най-големият успех за една жена е, ако тя успее да се омъжи за перспективен мъж и му народи куп деца. Дори такъв живот да ви устройва, имате ли гаранция, че след години няма да се разведете? Да може да се грижите сами за себе си е един от най-важните житейски уроци, които трябва да усвоите. А образованието е неразделна част от финансовата ви независимост. Помислете върху това преди да е станало късно.

3. Научете се да готвите

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракНе само жената в едно семейство трябва да може да готви, а и мъжът. Освен отмяна от домакинските задължения, гледката на мъж в готварска престилка е и доста секси. Но най-важното е, че така ще успеете да спестявате доста пари от полуфабрикати и ресторантска храна. Дори с печката да сте „на вие“, опитайте да приготвите нещо простичко. Половинката ви ще бъде щастлива от възможността взаимно да се насладите на домашно сготвената храна.


4. Променяйте външния си вид

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракДа намери себе си, да се определи като личност, да определи своя уникален стил, е важно за много жени. Повечето обаче правят грешката да се обличат и изглеждат така, че да се харесват повече на околните, отколкото на себе си. Дрехите, прическата, външният вид – експериментирайте смело с тях преди брака, за да успеете да намерите онази визия, в която ще се чувствате най-комфортно. И след брака експериментирайте. Дори се съветвайте с мъжа си, но не се подчинявайте изцяло на неговото виждане за вашия външен вид.

5. Бъдете по-самостоятелни

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракДо определена възраст всички живеем с родителите си. Но колкото и да е лесен един такъв живот, с мама и тате под един покрив трудно може да се определим като независими човек, да осъзнаем отговорностите си. Единственият начин да се опознаете като личност е да поживеете сам. В такива ситуации човек научава много – не само да е самостоятелен, но и да се контролира, да открива границите на допустимото, да се оправя с бюджета и още много. Такъв безценен опит може да натрупате единствено в периода преди брака.

6. Идете на среща „на сляпо“

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракДокато нямате сериозна връзка е нормално да излизате на срещи с различни мъже в търсене на Принца. Един много весел и забавен начин да разширите социалния си кръг са срещите „на сляпо“. Знаете – няколко минути разговори с човека отсреща и после смяна на партньора. Те са чудесна възможност да изкарате една по-различна вечер, запознавайки се с нови и интересни хора. Все пак подобен род срещи не трябва да се приемат твърде сериозно, но пък след време ще имате весела история за разказване.

7. Намерете си хоби

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракНищо не прави личността така многостранна, както едно интересно и необичайно хоби. То ни дава отмора и удоволствие в свободното време, но и ни помага да разгърнем потенциала си. Често любимото хоби се превръща и в доходоносна професия, помага ни да намерим верни приятели и съмишленици. Затова преди да потърсите съпруг, потърсете онова занимание, което ще ви носи истинска наслада и щастие.


8. Занимавайте се с благотворителност

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракПо света винаги ще има хора, които се нуждаят от помощ. И за тях е важно да им протегнеш ръка. В крайна сметка, ако всички сме малко по-отзивчиви и хуманни, можем да направим този свят една идея по-добър. Благотворителността се изразява не само в парична помощ, но и по много други начини. Вършейки добрини, вие неусетно ще започнете да търсите подобни черти и в партньора си. А какво по-красиво от това да бъдете обединени около каузата за един по-добър и щастлив свят.

9. Научете се да танцувате

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракДа владеете тялото си е умение, което ще ви помогне да сте по-уверени и да повдигнете самочувствието си. Качества, които ще работят само във ваш плюс при търсенето на половинката. Да не говорим, че редовните танци буквално извайват фигурата, поддържат младежкия дух и тонуса и са страхотен начин за забавление.

10. Да си намерим работа

10 неща, които трябва да направим преди да сключим бракРаботата, колкото и да не ни се иска да го кажем, тя дава независимост, учи на отговорност, обогатява познанията и отключва потенциала ни. И колкото по-рано започнем, толкова по-лесно ще се адаптираме към новата среда. Веднъж познали финансовата независимост, трудно бихме поискали да бъдем зависими от когото и да било, дори да става въпрос за човека, с когото ще споделяме живота си.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *