Днес ще надникнем в огледалото и ще се опитаме да видим истинския си, неприкрит образ, който обикновено пазим за моментите, в които сме сами или показваме само пред най-близките си вкъщи.

Някак естествено ни се получава, почти постоянно, някои или нещо да ни дразни, да ни изкара извън нерви.

Толкова е лесно да изпаднем в състояние „ядосани“. И тогава… най-добрите и топли чувства започват да извират от нас с пълна сила, като река, а за да се изразим правилно в такава ситуация, имаме купища варианти на разположение.


1. Накарах го да пикае газ

Търсите отмъщение. Искате другият човек да се ядоса дотолкова, че да изгаря вътрешно от собствените си емоции. Тази дейност вероятно е също толкова болезнена. Ще свърши работа.

2. Купи си свещи!

Представете си ситуация, в която някой се вози в автобус и изведнъж осъзнае, че портфейлът му липсва. Често срещано проклятие в България е именно това, отправено по адрес на джебчията.

3. Еб*си! (и неговите хиляди вариации)

Безсилните ни емоции често излизат от устата ни с фрази, свързани с началото на живота. Ако добавим само по едно „еб*си“ пред коя да е българска дума, можем да изразим гнева си към всеки човек, обект или ситуация на които сме ядосани.

4. Тиквеник

Като че ли най-добре пасва да опишем някои от политиците ни с дебели и кухи глави, но и също, когато изпитваме „топли чувства“ към някого.

5. Няма да стане човек от теб!

Обикновено родителите отправят този упрек към децата си, когато предпочитат да играят компютърни игри, вместо да наблегнат на уроците в учебниците. В такава ситуация тийнейджърите обикновено отговарят „Ей ся започвам, еб*си!„.

10 неща, които ние българите казваме, когато сме ядосани

6. Чукундур

Чукундур може да бъде всеки – този, който спира на пътя „само за малко“, за да си купи цигари от бутка на тротоара или пък този, който хитро успява да избегне трафика, като се вмъкне зад някоя линейка. Разбира се, вариантите са много… подобно на „тиквеника„.

7. Да не се отървеш от майстори!

Намирането на добър майстор, който няма да напръска вратата с боя, да остави незамазана дупка в стената или да монтира ключалката на банята отвън, е като да срещнете перфектния партньор.

8. Тъп си като г*з!

Много еднозначна фраза за някого, чиято глава съдържа толкова мозък, колкото… да, разбирате какво имаме предвид.

9. Ще те направя на две стотинки!

Точно така… Да накарате някого да изглежда, че струва две стотинки. Типичен пример за вербално превъзходство, когато сме ядосани на някого.

10. Пиши к*р и бегай

По време на комунизма псуването или критикуването на „партията майка“ на публично място е било незаконно и заплашвано със затвор. За тази цел са се използвали обществените тоалетни – убежище на свободната реч по това време. Сега думата „к*р“ може да се види по прашните прозорци на колите или по стените на някои сгради. Ние, българите, винаги трябва да протестираме срещу нещо.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.