Бяла, приказна и носеща своето ледено очарование – зимата отново е тук. Това е любимият сезон на всички деца. Време е за шейни, снежни човеци и куп забавни игри в снега. С усмивка се връщаме назад във времето и си спомняме как с нетърпение сме очаквали зимната ваканция.

Красотата на зимата е наистина несравнима, но за съжаление ни носи и своите негативи. Никой не обича задръстванията и висенето по спирките в студа, поледиците и високите сметки за ток, а също и скуката, която понякога ни наляга през този сезон. Ето защо днес ви предлагаме 10 начина за забавление, ако случайно изпаднете в зимна скука.

1. Найлони вместо шейни

Да, пързалянето с найлони вместо шейни е добър начин за бягство от скуката. Нищо, че на следващия ден няма да можете да седнете на задните си части, поне със сигурност ще се забавлявате максимално.

2. Снежен човек

Направата на снежен човек може да ни достави истинско удоволствие, особено ако е споделено с близките ни хора. След като сътворите снежния приятел, може да го облечете в цветни дрехи и да си направите страхотни зимни снимки с него.

3. Басейн през зимата

Минералните басейни са така съблазняващи и приятни, особено през зимата. Може да си организирате ден за басейн или да използвате отпуската си за кратка зимна почивка.

4. Скок по бански в снега

Звучи малко страшно да скочим по бански в снега, но всъщност е доста тонизиращо и каляващо, а също така и забавно. Само не се застоявайте прекалено дълго в снега, за да не се получи обратен ефект.

5. Фигурки от сняг

Лесно може да си моделирате различни фигурки от сняг, след което да ги залеете с вода и да украсите терасата и перваза на прозореца си с тях.

10 начина да победим скуката през зимата

6. Бал с маски

Със сигурност ще избягате от скуката, ако поканите приятели на купон. Измислете нестандартен дрескод, за да направите партито по разчупено и весело.

7. Иглу

Направете си иглу на двора или снежна крепост. Ако не ви се излиза навън може да построите иглу вкъщи, но от възглавници и одеяла.

8. Колаж с желания

Направете си календар с желания, на който всеки от семейството да напише мечтите и желанията си за годината. Може да го изработите като колаж, който да украсява дома ви.

9. Къщичка за птици

Направете си къщичка за птици и я сложете на терасата или на някое дърво пред блока. Така ще помогнете на птичките през зимата да оцелеят, а и няма да скучаете.

10. Рисунки в снега

Може да използвате водни бои, за да се позабавлявате с рисунки по снега. Това е страхотен начин за бягство от сивото ежедневие.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *