Няма никакво значение на каква възраст сме, когато гледаме любимите анимационни герои. Те винаги ни зареждат положително, забавляват ни и ни вдъхновяват от екрана.

При създаването на любимите ни рисувани герои са участвали десетки души. За да измислят любимите ни приказни образи, те често са вдъхновявани от истински хора. Работата по създаването им със сигурност отнема много труд и време, но крайният резултат си заслужава. Анимационните герои живеят в съзнанието ни и ни правят малко по-добри.

Днес ви представяме 10-те най-сладки анимационни герои, които хващат въображението на децата по цял свят.

1. Мики Маус


Той е най-популярният комикс герой в света. Създаден е от Уолт Дисни през 1928 година и оттогава до днес участва в много филми, които забавляват децата.

2. Бъгс Бъни


Бъгс Бъни е другият любим анимационен герой на малки и големи по цял свят. Създаден е от Warner Bros. и дебютира през 1938 г. Той е станал толкова известен сред хората и дори се е превърнал в културна икона.

3. Пебълс и Бам Бам


Семейство Флинтстоун е американска телевизионна комедия, която започва да се излъчва през 1960 година. Пебълс и Бам Бам безспорно са сред най-сладките и любими рисувани герои на всички времена.


4. Том и Джери

Том и Джери са еднакво обичани от деца и възрастни по целия свят. Те са създадени от Уилям Хана и Джоузеф Барбара и се появяват на екран през 1940 г. Освен че ни забавляват, тези сладки анимационни герои не спират да дават безценни уроци на децата.

5. Дафи Дък


Създателите на Дафи Дък са Боб Клампет и Текс Ейвъри. Дафи участва във филмчетата на „Весели мелодии“ и „Шантави рисунки“. От закрилник до вечно търсещ слава, неговият образ радва малки и големи и с двете версии на своя персонаж.

6. Маша и Мечокът


За първи път анимационната поредица е излъчена на 18 януари 2009 година. Аниматорът Олег Кузовков измисля концепцията още през 1996 година, докато наблюдава малко пакостливо момиченце на морския бряг. За създаването на своята малка героиня той е вдъхновен и от поредицата „Том и Джери“.

7. Мечо Пух


„Мечо Пух“ е една от най-любимите детски книжки. Издадена е през 1926 година от Алън А. Милн. Авторът ѝ казва за нея, че тя е предназначена не толкова за деца, колкото за детето във всеки възрастен. През 1966 г. се появява и първият филм на Disney с героите от Голямата гора – „Мечо Пух и меденото дърво“.


8. Туити


Туити е анимационен герой, носител на награда Оскар. Той е продуциран от Warner Bros. и е част от филмчетата „Весели мелодии“ и „Шантави рисунки“. Най-известните му реплики са: „Мисля, че видях котенце.“ последвана от „Видях! Видях!“ или „Наистина видях котенце!“, а също и „Лошо котенце!“.

9. Симба


„Цар лъв“ е американски анимационен филм на компанията The Walt Disney. За пръв път излиза в САЩ на 15 юни 1994 г. Историята е повлияна от пиесата „Хамлет“ на Шекспир и се развива в кралство на антропоморфни животни в Африка. Цар Лъв е най-печелившият анимационен филм за всички времена до създаването на „Немо“ – компютърна анимация на Disney/Pixar.

10. Ариел


„Малката русалка“ е американски анимационен филм от 1989 година. Базиран е на едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. За създаването на образа на Ариел е използвана Алиса Милано, която тогава е била 16-годишна.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *