Евтини самолетни билети

В Европа има хиляди невероятни градове, които заслужават да получат място в тази класация. 10-те, които избрах, на пръв поглед почти нямат допирни точки.

Главната им обща черта съм аз. Това са градчета, които не просто ме впечатлиха, а във всеки от тях оставих част от себе си. Понякога малките градове или села ни удивляват много повече от големите такива.

Случвало ли ви се е да посетите някое място и да се почувствате като у дома си, да почувствате, че някога, в предишен живот, сте живели именно на това място? Всеки от тези градове има различна уникална енергия, която остава завинаги в сърцето и душата на човек.


1. Линц, Австрия

10 красиви, но малко известни градчета в Европа

Културната столица на Европа за 2009 година се намира на река Дунав, в Североизточна Австрия. В този, учудващо спокоен за размерите си, град Хитлер е прекарал младежките си години.

2. Гластънбъри, Великобритания

Очарователен град, в който всяка година се провежда известният Гластънбърийски фестивал. Смята се, че Гластънбъри е мистичният остров Авалон, с който е свързана легендата за Крал Артур.


3. Ното, Сицилия

Издигайки се на едва 152 метра надморска височина, Ното те завладява на мига с впечатляващата си барокова архитектура. Това е и причината, през 2002 година, градът да бъде включен в списъка на световното историческо наследство на ЮНЕСКО.

4. Ез, Франция

Малкото френско градче е кръстено на древноегипетската богиня Изида. Ез се намира между Ница и Монако, на брега на Средиземно море. Този малък град очарова посетителите си с каменни къщи, екзотични растения и романтични залези.

5. Синтра, Португалия

10 красиви, но малко известни градчета в Европа

Много хора наричат града „Райската градина на Португалия“. Синтра съчетава в себе си архитектура, природа и история по един невероятно привлекателен начин.

6. Леобен, Австрия

Приказен австрийски град в полите на Алпите, разположен по меандрите на река Мур. Пленява с чист въздух, спокоен живот и невероятна природа.


7. Таормина, Сицилия

Това е перлата на остров Сицилия. Всичко в този град е като докоснато от Бога. Наблюдава се една уникална симбиоза между история, култура, архитектура и природа. Близостта на Таормина до действащия вулкан Етна, поражда страхопочитание и малко приключенски дух.

8. Сейнт Пол дьо Ванс, Франция

Това красиво провансалко градче се намира на 12 километра от град Ница. Прекрасен средновековен град, в който не се допускат превозни средства.

9. Фискардо, Кефалония

10 красиви, но малко известни градчета в Европа

Лично за мен това е едно от най-романтичните места на Йонийските острови. Кристална вода, безоблачно небе и една мъничка дървена лодка – истинска наслада за душата.

10. Сергиев Посад, Русия

В града се намира най-големият православен мъжки манастир в Русия – „Троицката лавра“. Това изключително свято място за всички руснаци е под егидата на ЮНЕСКО от 1993 година.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.