Книгите и играчките са задължителна част от развитието на едно дете. Чрез книгите то има шанс да се запознае с нови за него неща. А с играчките успява да се забавлява, което е от особено значение.

На пазара е пълно с детски книжки, като някои от тях остават във времето като класики. Освен тях се предлагат хиляди видове играчки, което често обърква хората при избора на покупка.

В този списък ще споделим с вас пет детски книги и пет играчки, които смятаме, че всяко щастливо дете трябва да притежава.

Започваме с книгите:

1. Поредицата „Хари Потър”

Колекцията от книги за Хари Потър е влюбила не едно или две деца в четенето.

Историята за момчето магьосник успява да плени дори и родителите, които четат заедно с децата си за приключенията на момчето, което оживя.

Още с отварянето на първата страница от „Хари Потър и Философският камък” детето ви ще попадне в свят, от който едва ли ще пожелае да излезе.

Сигурни сме, че когато става въпрос за книги, които да подарим на дете, „Хари Потър” е най-подходящият избор.

2. Пипи Дългото чорапче

10 класически книги и играчки, които всяко дете трябва да притежава

Пипи Дългото чорапче” е книга, запазила се в годините и останала любима на поколения. Астрид Линдгрен е сред най-добрите разказвачи за деца, а историята за Пипи е най-популярната от тях.

Астрид Линдгрен пише три романа за пакостницата Пипи – „Пипи Дългото чорапче”, „Пипи се качва на кораб”, „Пипи в южните морета”. Най-новото издание събира в едно томче цялата трилогия.

Подарете на децата си възможността да се запознаят със свободолюбивия нрав на Пипи, както и с приключенията, с които се сблъсква тя всеки ден. Забавна, смела и силна… Пипи е момиче, което ще си намери място в сърцето на детето ви и то ще иска да препрочита книжката отново и отново!

3. Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада

В книгата на Ено Рауд „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” децата ще се запознаят с трима любопитни персонажи, които много наподобяват джуджетата, станали популярни от приказките за лека нощ.

Всяко едно от човечетата има отличителна черта, която го прави запомнящ се герой, открояващ се от всички персонажи, за които детето ви някога е чело.

Изключително весели и забавни, Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада няма да оставят детето ви да скучае нито за миг.

А благодарение на тази книга през 1974 година името на Ено Рауд е записано в международния списък на Ханс Кристиан Андерсен.


4. Ян Бибиян

10 класически книги и играчки, които всяко дете трябва да притежава

Едва ли има човек, който не е запознат с героя на Елин Пелин Ян Бибиян.

С тази книга ще предоставите на детето си възможността да срещне един от най-интересните герои на българската литература. А той… винаги се замесва в бели, които са изключително комични.

След прочита на книгата детето ви ще знае как Ян Бибиян е успял да се сприятели с дяволчето Фют, както и как е попаднал в царството на магьосника Мирилайлай, където преживява куп случки.

Последното издание на книгата е на издателство „Артлайн Студиос”, което е радост за окото както на детето, така и на всеки любител на книгите.

5. Чарли и шоколадовата фабрика

Роалд Дал е автор, превърнал се в синоним на детската книга. Една от най-популярните му творби е „Чарли и шоколадовата фабрика”.

В нея Уили Уонка отваря вратите на шоколадовата си фабрика, за да може да сбъдне мечтата на пет деца.

При Уили Уонка има всякакви сладки неща, за които едно дете може да се сети – дори повече!

Главният персонаж на историята – Чарли, трябва да открие своя златен билет, за да се впусне в така жадуваното приключение. А какво ще се случи – оставяме на вашето дете да разбере.

Време е и за играчките:

1. Тротинетка

10 класически книги и играчки, които всяко дете трябва да притежава

Тротинетките са сред любимите играчки на децата, тъй като са изключително подходящи за приключения на открито.

В магазините у нас можете да откриете огромно разнообразие от стотици най-различни предложения, като със сигурност ще намерите това, което най-добре подхожда на предпочитанията на вашето дете.

Голяма част от тях са сгъваеми, което ще улесни пренасянето на тротинетката, а по този начин детето ви ще има шанса да се забавлява, където и да сте.

2. Дъска за рисуване

Дъските за рисуване са лесни за употреба, а в очите на децата те са възможност да развихрят своето въображение, където и да се намират.

Хубавото при тези дъски е, че могат да бъдат използвани единствено със специална химикалка, която не може да пише никъде другаде.

Така ще бъдете спокойни, че детето ви няма да цапа, а само ще се забавлява. След като приключи с картината, която рисува, то може да я изтрие и веднага да започне нова.


3. Писта с колички

10 класически книги и играчки, които всяко дете трябва да притежава

Нещо специално за момчетата – писта с коли!

Всяко момче обича колите, а подобна писта може да му предостави възможността да сглобява различни варианти, на които да състезава колите си.

Има вариант, които включа популярните герои от филма „Колите”. Светкавицата Маккуин и Круз Рамирес ще подтикнат въображението на вашето дете и ще го накарат да измисли свои сюжети, с които да се забавлява.

4. Плачеща кукла със сълзи

Няма как да забравим и момичетата, разбира се!

Куклите от серията Cry Babies позволяват на вашата малка госпожица да се грижи за играчката, като тя плаче, когато нещо не е наред.

Освен това са облечени в страхотни костюми с животински щампи. Вашето момиче ще се влюби в куклата и няма да тръгва никъде без нея!

5. Конструктор Lego

10 класически книги и играчки, които всяко дете трябва да притежава

Последно, но в никакъв случай не на последно място, поставяме конструкторите Lego, които са най-популярната играчка, забавлявала децата години наред.

Този списък започна с Хари Потър, затова и ще го завършим с него. Причината – комплектът на Lego, свързан с историята на момчето, което оживя.

Убедени сме, че освен детето ви, вие също ще се забавлявате безкрайно, докато вдъхвате живот на най-известния магьосник на света и неговата компания.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *