Теодора Руменова Андреева е родена на 23 януари 1987 година в София. Още от малка започва да се занимава с музика, рисуване и балет. На 15-годишна възраст се записва в хора по народно пеене на г-жа Балтакова. По това време печели и титлата „Мис София’ 2002“. На 16-години започва да ходи на уроци по пеене и солфеж.

Получава предложение за издаване на поп албум, но в последния момент се отказва. През 2005 г. Теди става лице на Xgroud и печели конкурса „Мис Туризъм България’ 2005“. Година по-късно завършва средното си образование в ПЧАГ „Уилям Шекспир“. Днес Андреа празнува своя рожден ден като една от една от най-популярните изпълнителки у нас и на Балканите. Ето 10 звездни момента от кариерата на Андреа.

1. През юни 2006 г. излиза дебютният й сингъл „Като непознат“, а през август се появява и клипът към него, сниман на морето и в студиата на Бояна от режисьора Люси Иларионов. Именно Люси й помага в първите й стъпки като поп-фолк изпълнител. По същото време се ражда и идеята за артистичния псевдоним на изпълнителката – Андреа, тъй като под името Теодора вече има изпълнител.


2. В края на 2006 г. подписва договор с музикална компания Пайнер, а през декември издава парчето „Не съм такава“, кавър на песен на Лепа Брена. „Не съм такава“ се превръща в първия й по-голям хит.

3. През 2008 г. излиза дебютният й албум „Огън в кръвта“, съдържащ 14 песни, повечето от които авторски. През юни същата година Андреа пуска клип с истински филмов сюжет към песента „Нямам причина“ и се появява на корицата на „Плейбой“.


4. През август 2008 г. Андреа започва сътрудничеството си с румънския продуцент Кости Йонита, ознаменувано с дуета „Само мой“, който печели приза „Дуетна песен на годината“.

5. През 2009 г. изпълнителката участва в проектите „Избирам теб“ с Кости и Lennox Brown и „Моята порода“ с Geo Da Silva. Те имат своята английска версия (стават част от проекта Sahara) и набират популярност из цяла Европа.

6. През 2009 г. Андреа издава песента „Употребена“, с участието на Кости, в чийто клип е скандалната целувка на изпълнителката с Николета Лозанова. През същата година печели приза „Най-прогресиращ изпълнител на годината“ на телевизия Планета.

7. През 2010 г. певицата издава третия си самостоятелен албум „Андреа“. Записва първия си световен проект с Shaggy и Bob Sinclar – „I Wanna“. Песента се превръща в световен хит. Той е последван от „Mine“ с Mario Winans. Сингълът придобива популярност в цяла Европа.


8. 2011 г. е ознаменувана от още един международен дует. Част от него отново е Shaggy, а песента се казва „Champagne“. Почитателите на поп-фолка пък се наслаждават на провокативното видео „Докрай“.

9. През 2012 г. Андреа е обявена за „Най-популярна балканска звезда“ от хърватския сайт Folk Estrada. Песента й „Искам, искам“ се задържа 5 седмици на върха в класацията на Меломан.бг.

10. В началото на 2013 г. дуетната песен на Андреа и Азис „Пробвай се“ беше обявена хит на 2012 г. според читателите на Меломан.бг.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.