Намирането на перфектния партньор понякога е, както казват италианците, causa perduta.

Затова нека се съсредоточим по-скоро върху намирането на „нашия“ човек, който да обичаме не въпреки, а с неговите недостатъци.

И все пак е важно да не се съобразяваме с абсолютно всичко. Колкото и да сме се отпуснали по течението на любовта, тя може да е сляпа, но ние не трябва сме. Днес ще обърнем внимание на нещата, за които не трябва да си затваряме очите.


1. Внимание

Когато му/и разказвате нещо, усещате, че си говорите сами. Отсреща ви изчакват да приключите и след това директно сменят темата или пък получавате емпатично кимане, докато събеседникът ви си ползва телефона. Един от най-неприятните варианти е пък дори да не ви изчакат да свършите да говорите и да се обърне фокуса към нещо тотално различно. А когато на по-късен етап се стигне отново до същата тема, познайте дали другият ще знае за какво става въпрос.

2. Отделяне на време

Всички сме чували фрази като „зает/а съм“, „затрупан/а съм от работа“ и т.н. Не, че не е възможно тези твърдения да са истина, но ако ги чувате твърде често, вероятно не са напълно искрени. Никой не е твърде зает за хората, които са му важни. Клишето „има ли желание, има и начин“ е нещо, което определено трябва да си припомните, в случай че сте го забравили. Никой не е твърде зает, за да пише две думи за „добро утро“ или „лека нощ“. Ако човекът отсреща не може да отдели дори две минути от забързаното си ежедневие за вас, то вие по-добре се отделете от него.


3. Доверие

Нямат ви доверие да излезете с приятели без тях? Или пък се опитват леко и тактично да ви поглеждат в телефона? Ревността в основите си освен всичко друго е и липса на доверие. Да, винаги ще има по-добри, по-красиви, по-успешни както от вас, така и от човека до вас. Но в крайна сметка това не е състезание. Ако сте се събрали с някого, не би трябвало да продължавате да се оглеждате, за да не изпуснете (току виж) нещо по-добро. А що се отнася до доверието – ако си нямате такова, каквото и друго да си имате, то никога няма да е достатъчно.

4. Компромиси

Друг важен компонент от здравите и добри отношения са компромисите (и разбира се, както с всичко друго – мярката с тях). Ако се хващате, че на вас често ви се налага да правите такива, а отсреща не е точно така, може би има над какво да помислите. Ако партньорът ви не желае да наруши поне малко комфорта си, но пък няма проблем да нарушава често вашия, нещо със сигурност не е наред. Трябва да има взаимност във връзката, за да може тя да върви.

10 знака, че това не е вашият човек

5. Химия

Разбира се, любовта не се основава само на трепети и пеперуди в стомаха. Но в началото на отношенията трябва да ви се получава естествено и без твърде много усилия. Ако химията не се е появила в началото, няма да се появи тепърва след половин година или поне е твърде малко вероятно. Няма ли поне мъничко химия като цяло, това надали ще е вашият човек.

6. Приятелство

Приятелството е неизменна част от една връзка. Така, както бързате да споделите на приятелите си какво се случва с вас, същото трябва да е и при партньора. Ако не можете да си поговорите с него/нея, било то да изкажете някакви притеснения или да споделите радостна новина, както с някой добър приятел, то няма да го бъде. Освен любовници е силно желателно да сте и приятели. Двете неща вървят ръка за ръка.


7. Тръпка

За хубаво или лошо, тръпката няма как да бъде постоянно с вас. Това не значи, че като мине определен период от време, половинката ви си знае и няма нужда да ѝ напомняте, че го/я обичате, държите на него/нея и т.н. Действията винаги говорят по-добре от думите, но няколко топли думи също не вредят. Пък ако човекът до вас не намира за нужно или важно да изразява любовта си… знаете.

8. Подкрепа

Независимо през какво преминавате в ежедневието си, партньорът ви трябва да ви е една от основните упори. Дали имате проблем в работата, дали подхващате ново начинание, другият би трябвало да застава зад вас и да не подценява емоциите ви и случващото се с вас. В този аспект е силно нежелателно да правите компромис със себе си и да се примирявате с нещо по-различно от това.

9. Комуникация

Във всички отношения има неразбирателства и проблеми. Важното тук е как вие като екип подхождате към тях. Ефективната комуникацията може да ви спести много време и главоболия. Само че ако единият не е склонен да говори открито, за да се търсят решения, единственото, което ще стане е проблемите ви да се уталожат и усложнят. А и това би могло да значи, че на него/нея отношенията ви не са му/ѝ сред приоритетите.

10. Лично пространство

Любовта е супер, но да пренебрегвате приятелите си и личния си живот, не е. По отношение на приятелите – те са били там преди да се срещнете с любовта и най-вероятно ще са там след нея.
Ако човек целенасочено ви отдалечава от близките и от вас самите като личност, може да сте сигурни, че не е правилният.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.