Каква би била една история без главен антагонист, който се опитва да унищожи, в повечето случаи, или живота на любимите ни герои, или цялото човечество?

Както в реалния свят, така и в този на фантастиката, злото съществува и се стреми към господство. Водени от собствени интереси, често коварни, апатични и в целия си смисъл – жестоки, злодеите от малкия и големия екран са този тип персонажи, без които историята просто би била твърде скучна, а и нереална.

Днес ви представяме 10 от най-колоритните злодеи на екран, които са толкова добри в това да бъдат лоши, че са заслужили нашето ценно внимание.

1. Церсей Ланистър

Играта на тронове е безмилостна жестока, но също е и Церсей. Няма спор, че тя е изкусен манипулатор и лъжец, готова да убива, но това, което прави образа на Церсей реален и интригуващ, е любовта към собствените ѝ деца. Любов толкова силна, че може да погуби цялото царство.

2. Жокера

Един от най-популярните злодеи от DC вселената е Жокерът. Налудничавостта, екстравагантната визия и желанието за хаос са само някои от нещата, които правят този герой така запомнящ се. От гледна точка на филмовата индустрия, образът на Жокера е причината за вземането на Оскар на цели двама аткьори – Хийт Леджър получава Оскар за най-добра поддържаща роля през 2008 г. и Хоакин Финикс за най-добра главна роля през 2020 г.

3. Ханибал Лектър

Той е убиец, той е канибал, но това не ни пречи да обожаваме героя на Ханибал Лектър – остроумен, харизматичен и ужасяващо опасен. За първи път той се появява в поредицата на Томас Харис, която дава основата за филмите като „Мълчанието на агнетата“, „Червеният дракон“ и по-късно и телевизионния сериал „Ханибал“.


4. Кай Паркър

Не мога да кажа колко здравословно е да се вманиачаваме по социопати, но да, ето ви още един. Героят на Кай Паркър беше част от шестия сезон на „Дневниците на вампира“ и бързо се превърна в любимец на публиката, заради острия си хумор и динамика с останалите герои. Първото нещо, което Кай прави, след като излиза от времевия затвор от 90-те години, е да създаде свой Туитър акаунт. Чарът му се крие именно в това да бъде едновременно забавен, но и жесток злодей.

5. Локи

Едва ли може да си представим вселената на Марвел без този колоритен злодей. Израснал в сянката на брат си Тор и на пръв поглед лоялен, Локи е един от най-хитрите и лукави герои, които Марвел някога са създавали. Неговите зли планове са винаги добре обмислени, но почти винаги не завършват с желания резултат.

6. Серена Джой

За Серена можем да се спори много дали е на страната на лошите или на добрите, но точно това я прави дълбоко комплексен персонаж. „Историята на прислужницата“ ни потапя в един много тежък антиутопичен свят, в който властва диктатурата, а образът на Серена Джой израства толкова много, че зрителите трябва да вземат трудното решение дали я подкрепят или не.

7. Максимилиян Пегасъс

Понякога най-добрите злодеи могат да бъдат намерени в детските анимационни филми, какъвто е случаят с Максимилиян от популярната детска класика „Ю Ги Йо“. Той е човекът, който осъществява идеята за дуели с чудовища. Като притежател на хилядолетно око, той го използва за измамни дейности, които да му донесат победата. Хитър и подмолен, този злодей е първият антигерой в поредицата – превърнала се в утвърдена емблема за цяло едно поколение.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

8. Гас Фринг

Г-н Фринг е същински хамелеон. Той се представя за собственик на филантропски бизнес, който е твърдо против наркотиците, но всъщност е отличен задкулисен майстор на една от най-големите наркомрежи в Америка. Нещата не винаги са такива каквито изглеждат.

9. Клаус Майкълсън

Когато Клаус се появява за първи път в третия сезон на „Дневниците на вампира“, той е представен като най-силното създание, което някога е живяло. Той е древен вампир, който трудно може да бъде убит, което го превръща в опасен злодей. Влиятелният и подмолен, но с ранима и поетична душа, вампир бързо става любимец на публиката и затова създателите на сериала решават да не го убият в края на сезона, а героят получава и свой собствен спин-офф сериал, който жъне успех и се излъчва цели пет сезона.

10. Танос

Добре знам какво ще кажете – да, Танос унищожи половината човечество, но нима можем да го виним? Хората често са в центъра на проблема. Танос е добре написан герой с ясна цел, която изпълнява успешно (за разлика от повечето злодеи), не търси собствена изгода, като сам признава, че прави всичко това за доброто на човечеството. Не е луд, а точно обратното – той е герой с ясен стратегически план. Именно затова много от феновете на Марвел му се възхищават.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *