Краят на годината е време за равносметка и в поп-фолка. Въпреки прогнозите на доста „експерти“, че жанрът ще залезе, той остана предпочитан в страна. Може да се каже дори, че 2014 г. бе благодатна към поп-фолк феновете. Сред големите събития бихме отбелязали завръщането на „лятното турне“ на телевизия Планета и повторната поява на ДесиСлава в редиците на музикална компания Пайнер. Освен нея и доста други се вляха там, но въпросът е колко време новите ще устоят на конкуренцията. Явно компанията има нова политика, даваща възможност на всички, които имат желание и най-вероятно възможност да бъдат сред най-добрите.

Сред по-ярките събития отбелязваме и завръщането на Мария на клубната сцена в страната, след известно прекъсване, както и участието на Ники Китаеца в Big Brother All Stars, където бившият „съпруг“ на Азис повдигна завесата около тайната на тяхната връзка. Васко още не е проговорил по темата, но и това рано или късно ще се случи. Представяме ви 10-те най-хитови поп-фолк изпълнители за 2014-та, подготвени от музикалния сайт Меломан.бг.

1. Галена


И тази година Галена доказа нюх за хитове, иновативно мислене и през по-голямата част от годината песните й оглавяваха класациите. „Точно никога“ и „Завиждайте“ успяха да се превърнат в тотални хитове, без дори да имат официални видеоклипове. За сметка на това пък видеото на „Хавана Тропикана“ заслужава адмирации и може би приза за „клип на годината“. С “Боже прости“ успеваемостта на дуетните й колаборации с Фики се затвърди, а изненадата – „Habibi“, проект на Кости Йонита, включващ и световната звезда Faydee, бе наистина точно в целта. Съвсем закономерно Галена е сред фаворитите за „певица на годината“ на предстоящите награди на телевизия Планета.


2. Джена


„Пий едно от мене“, „Моли се да не почна“ и „Да ти се доказвам“ бяха на върха в класацията на Меломан.бг общо цели девет седмици, което съвсем заслужено донася на Джена второто място в настоящата класация. „Неверници“ пък успя да се нареди сред хитовете на лято 2014. Изпълнителката издаде наскоро нов албум, събиращ хитовете й от последните години, както и няколко нови песни.

3. Преслава


Преслава продължава да бъде сред най-любимите изпълнители у нас и да радва феновете с хубави песни като „Режим неприлична“ и „Моето слабо място“, които и донасят третата позиция. Още по-голяма заслуга затова обаче имат хитовете „Пиши го неуспешно“ и „Повече не питай“ в дует с Тони Стораро. Наскоро изпълнителката представи две нови песни – „Ако утре ме губиш“ и „Нашето любов е“, които бързо набират скорост и със сигурност ще бъдат сред хитовете на сезона.

4. Емилия


Емилия изпраща годината с два дуета с Ави Бенеди – „Кой ще му каже“ и „Балкания“, един фичъринг с Карлос и две успешни версии на гръцки песни („Да бях от гадните“ и „Без въпроси“), които и отреждат №4 в настоящия списък. За следващата година изпълнителката е обещала да зарадва феновете си с нов албум.

5. Фики


„Беше обич“, „Страх ме е“ с Цветелина Янева, „Боже прости“ с Галена и „Горе-долу“ с Преслава. Челната петица на най-хитовите изпълнители за годината се оформя от Фики Стораро, който дава голяма заявка за приза „певец на годината“.

6. Галин


Галин също успя да се нареди сред най-харесваните и хитови изпълнители за годината. Песните му „Все напред“, „Между нас“ с Ани Хоанг и Кристиана, „Все си ти“ с Валя, „Само за минута“ с Камелия и „С мене да вървиш“ с Джена успяха да съберат милиони прегледи в музикалните платформи.

7. Андреа


Андреа продължава да изненадва феновете си с нови и интересни проекти. През 2014 г. тя успя да влезе сред челните места в класациите с „Пий едно от мене“ в дует с Джена, „Най-добрата“ и „Искам нещо от теб“.

8. Анелия


Наскоро Анелия осъществи поредния си голям концерт и издаде нов албум съдържащ хитовете й през годината – „Феноменална“ с Гъмзата, „Твоя съм“, „Ksafnika / Изведнъж“ с Giorgos Giasemis и „Не мога да губя“.

9. Азис


Известно време Азис бе излязъл от челните места в класациите, но 2014 г. определено бе хитова за него. „Пий цяла нощ“, „Миконос“, „Хей, момиче“, „Колко сме пили“ с Тони Стораро и „Каза ли го“ и „Чуй ме“ с Мария му отреждат номер 9 след десетте най-добри.

10. Цветелина Янева


Десетката завършва с Цветелина Янева, която и тази година показа уникален подбор на песни. Изпълнителката дори успя да влезе в ефира на телевизиите неизлъчващи поп-фолк, разбира се с поп проектите си „Още колко нощи“ и „Чакам теб“. Съвместната й песен с Фики – „Страх ме е“, дебютира като №1 в класацията на Меломан.бг.Коментари

Свързани:

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.