Евтини самолетни билети

Собствениците на най-луксозните къщи в света остават мистерия. Всички знаем кой е собственик на Бъкингамския дворец, но дали някой познава Тим Бликссет или индийския милиардер, построил 27-етажно здание за себе си?

Американското списание „Time“ разкрива мистерията, използвайки информация от сайта CompareCamp.com. То публикува класация на 10-те най-луксозни жилищни сгради в света и късметлиите, които са достатъчно богати, за да ги притежават.

1. Бъкингамският дворец

Местоположение – Лондон. Цена – 1,55 милиарда долара
Технически това все пак е къща, но със сигурност не се продава. Цената на резиденцията на кралицата беше определена на около 1,5 милиарда долара от Nationwide Building Society през 2012 г. Имотът разполага със 775 стаи, включително 52 спални, 188 стаи за персонала, 92 офиса, 78 бани. Собственик е Британският суверен – в момента това е кралица Елизабет II, която управлява от 6 февруари 1952 г.


2. Антилия

Местоположение – Мумбай, Индия. Цена – 1 милиард долара
Антилия дори не е дом в традиционния смисъл на думата. Тази сграда с 27 етажа разполага с шест подземни паркинга, три хеликоптерни площадки и 600 служители да грижат за поддръжката й. Собственик е Мукеш Амбани – най-богатият човек в Индия с нетно състояние от 23,6 милиарда долара според „Форбс“. Амбани печели парите си начело на енергийната и минерална компания „Рилайънс индъстрис“.

3. Вила Леополда

Местоположение – Лазурният бряг, Франция. Цена: 750 милиона долара
Имението от 50 акра включва „оранжерия, плувен басейн, кухня на открито, площадка за кацане на хеликоптери и къща за гости, по-голяма от именията на повечето милионери“, според списание „Варайъти“. Къщата била използвана за снимките на класиката на Хичкок от 1955 г. „Да хванеш крадец“. Собственик е Лили Сафра – бразилка, филантроп и вдовица на ливанския банкер Уилям Сафра. Нейният съпруг умира, след като една от къщите им е изгорена при умишлен палеж.

4. Фор феърфийлд понд

Местоположение – Сагапонак, щата Ню Йорк. Цена – 248,5 милиона долара
Тази къща с 29 спални се простира на площ от 63 акра и има собствена електроцентрала. Тя разполага с 39 бани, баскетболно игрище, зала за боулинг, скуош зали, три плувни басейна и трапезария, дълга 27 метра. Собственик е Ира Ренърт – притежател на компанията „Ренко груп“, холдинг с инвестиции в автомобилното производство. Той е собственик и на холдинги в металургията и минното дело.


5. Кенсингтън пелъс гардънс

Местоположение – Лондон. Цена – 222 милиона долара
Още едно имение в квартала на милиардерите, то се намира до дома на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тази резиденция разполага с 12 спални, турски бани и вътрешен басейн, както и паркинг за 20 автомобила. Собственик е Лакшми Митал – ръководителят на „Арселор Митал“, най-голямата стоманена компания в света и един от стоте най-богати мъже в Индия според „Форбс“.

6. Елисън истейт

Местоположение – Уудсайд, щата Калифорния. Цена – 200 милиона долара
Не толкова къща колкото комплекс, този имот от 23 акра включва 10 сгради, езеро, чайна и къпалня. Собственик е Лари Елисън – съосновател на „Оракъл“ и третият най-богат човек в света през 2013 г. според класацията на сп. „Форбс“.

7. Хиърст кесъл

Местоположение – Сан Симеон, щата Калифорния. Цена – 191 милиона долара
В замъка с 27 стаи, използван за снимките на филма „Кръстникът“, са отсядали Джон и Джаки Кенеди, Кларк Гейбъл, Уинстън Чърчил и други известни хора. Собственици са Довереници на Уилям Рандолф Хърст – замъкът, построен от първия вестникарски магнат в страната, сега е културна и туристическа забележителност и част от Калифорнийската паркова система.

8. Севън дъ пинекъл

Местоположение – Биг скай, щата Монтана. Цена – 155 милиона долара
Най-голямото имение в Йелоустоун клъб, частна ски и голф общност за мегабогаташи. Къщата има отоплени подове, множество басейни, фитнес, изба и дори собствен ски лифт. Собственици е Едра и Тим Бликсет – собственикът на компания за недвижими имоти и дървесина Тим Бликсет е съосновател на Йелоустоун клъб, но фалитът на клуба, развод и други проблеми сериозно намалиха богатството му в последните години.

9. Кенгсингтън пелъс гардънс

Местоположение – Лондон. Цена – 140 милиона долара
Намира се в квартала на милиардерите в Лондон и скоро ще бъде разширена под земята с тенис корт, здравен център и автомобилен музей. Собственик е Роман Абрамович – руски милиардер и собственик на частната инвестиционна компания Millhouse LLC. Той е най-известен на Запад като собственика на отбора от Висшата лига Челси.

10. Севън ъпър филимор гардънс

Местоположение – Лондон. Цена – 128 милиона долара
Това училище с 10 спални, превърнато в имение, разполага с подземен басейн, сауна, фитнес зала, киносалон и дори паник стая. Към всичко това се добавя интериор, покрит с мрамор, злато и безценни произведения на изкуството. Собственик е Олена Пинчук – дъщеря на Леонид Кучма, втори президент на Украйна. Тя е известна като основателка на фондацията за борба със СПИН ANTIAIDS и приятелка на Елтън Джон.

Превод: NovaNews
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.