Да кача тази снимка или не? Дебела ли изглеждам тук? Ще се хареса ли на хората? Какъв ефект да сложа? Това са малка част от въпросите, които си задава всеки споделящ снимки в социалните мрежи.

В днешно време е важно да имаш всеки момент, запаметен в галерията на телефона си, а не толкова да го изживееш. След това избираме с часове перфектния кадър, който да споделим с приятелите си и чакаме тяхното одобрение.

Правилно или не, това е реалността!

Без съмнение профилът ни в социалните мрежи се посещава от много голяма аудитория и е необходимо да изглежда представителен. Повечето хора обаче изпитват затруднения в това да си направят хубави снимки. За да ви помогнем, сме подготвили 10 съвета, с които ще бъдете като за корица на списание.

1. Светлина

Светлината е важен фактор за добрите снимки. Във фотографията “златният час” е периодът на деня малко след изгрев или преди залез, през който дневната светлина е по-червена и по-мека, отколкото, когато Слънцето е по-високо в небето.

2. Локация

Изберете красиво и интересно място за снимките. Излезте сред природата и ще откриете вълшебни места. Какво по-хубаво от фотосесия на морето, в планината или пред интригуваща сграда? Заменете любимото огледало в тоалетната и коридора ви, и ще забележите разликата.

3. Облекло

Имате нова рокля, в която сте се влюбили? Облечете я. Когато се чувствате уверени, това ще се забележи и на екрана. Ако искате да изглеждате по-слаби, носете по-тъмни дрехи. Обърнете внимание и на косата ви.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

4. Усмихвайте се

Усмивката краси човека. Ако сте щастливи в този момент, покажете на света малко зъби. В случай, че не ви е толкова весело, спомнете си за най-хубавия ви момент и ще се усмихнете веднага по естествен начин. Всеки би се зарадвал да види положителна снимка в началната си страница. И не забравяйте, че някой може да се влюби в усмивката ви.

5. Селфита

Селфито е начин да се снимате сам, без чужда намеса. Трик как лицето ви да изглежда по-малко е да държите телефона по-високо и една идея настрани. Отпуснете устата си и издишайте. Дръжте устата си леко отворена. Така няма да изглеждате напрегнати, а освен това ще ви предаде сексапилно излъчване.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

6. Пози

Заставайте естествено на снимки. Направете си поредица от снимки и ще забележите под какъв ъгъл и стойки излизате добре. Най-важното е да не се притеснявате, защото ще изглеждате сковани, да се забавлявате и да показвате емоциите си. Все пак, ако искате да изглеждате с дълги крака като на Кендъл Дженър, е нужно фотографът ви да приклекне.

7. Ляв профил

Според експерти лявата страна на лицето ви е по-привлекателна, така че опитайте да щракнете оттам.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

8. Качество

Никой не харесва размазаните снимки или тези на пиксели. Ако не разполагате с хубава камера, помолете ваш приятел да ви снима. Качеството се разваля и от минаването на снимката през множество програми за обработка. А като споменахме програмите…

9. Обработка на снимки

Същестуват множество безплатни приложения за редактиране на снимки. Можете да си поиграете с цветовете на снимката и да я промените както на вас ви харесва. Тук идва сериозен проблем, който засяга най-вече жените, а именно обработването на тялото. Дамите смаляват талиите си, удължават краката си и какво ли още не. Малко са тези, които успяват да не изкривят някоя стена на снимката в опита за съвършенство. Не забравяйте, че хората ви виждат в реална среда и знаят как изглеждате. Заложете на лека обработка, като подсилване на цветовете и не прекалявайте с ефектите.

10. Споделяне

Споделете в социалните мрежи само най-добрата снимка. Не качвайте по 20 публикации на ден, защото е досадно за приятелите или последователите ви и ще загубите интереса им. Добавете също описание, което отговаря на вашата снимка и качвайте!

За финал: Не следете постоянно колко харесвания и коментари сте събрали, защото това се превръща в болест. И все пак, ако последвате съветите ни ще успеете да направите достойна снимка за вашия профил.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *