Всички сме гледали филми. И всички, които сме гледали филми, поне веднъж сме възклицавали на някоя сцена „Да, бе, шансът е никакъв!“ или „Добре, че е филм, за да повярвам“.

Определено разминаването с реалните събития е огромно, а приликата е нищожна. Вижте 10 разлики между филмите и действителността.

1. Раждането

10 разлики между филмите и действителността

Най-редкият предшественик на раждането е изтичането на околоплодните води, но филмовата индустрия залага на този сигнал, за да оповести за настъпващия момент. В реалния свят раждането е много по-болезнен и труден процес от това, което прожектират в Холивуд. Понякога на нас жените ни се иска да беше наистина толкова лесно!

2. Сцените с боеве

Всички сме гледали сцени с Джеки Чан, в които той умело демонстрира бойни умения, но каква всъщност е действителността? Падането от високо и ударите по главата са си доста болезнени и при подобна каскада сме обречени на агония доста дълго време. Във филмите обаче изглежда доста безболезнено.

3. Не използват мобилни телефони

10 разлики между филмите и действителността

Честно да си признаем отмина ерата на домашните телефони или ходенето до нечий дом за да съобщим нещо или просто да проверим дали някой е добре. Обикновено първо се обаждаме на въпросия приятел, питаме го дали си е вкъщи, как е, свободен ли е и чак тогава евентуално отиваме на гости. Е, в по-голямата част от продукциите от 21 век виждаме доста често и това разминаване с реалността.


4. Прекаленото свободно време

Дори хората от малките градове се замисляме как е възможно героите от филмите и сериалите да разполагат с толкова много свободно време и в същия момент да живеят в охолство… А това в големите градове като Ню Йорк е напълно невъзможно! Да имаш време за дълъг обяд с приятел, да посетиш фитнеса след работа, да ходиш на танци или на друго развлечение е пълна заблуда!

5. Винаги всички от компанията са налице

10 разлики между филмите и действителността

Няма човек на планетата, който да не е гледал някой от ситкомите „Приятели“, „Как се запознах с майка ви“, сериала „Сексът и градът“ и др. А правило ли ви е впечатление, че винаги цялата дружина са заедно и успяват да намерят време да се съберат абсолютно всеки път? Въпреки работата, децата, семействата и пр. В реалния живот не става така. Цялата компания се събира веднъж годишно, при голям късмет – два пъти.

6. Събуждат се красиви

Не съществува жена, която да не си мечтае сутрин, щом отвори очи до любимия си, тя да изглежда перфектно. Грим, прическа и приятен дъх. Във филмите винаги героите са толкова добре изглеждащи, за разлика от повечето жени, чиито коси сутрин се борят за независимост, алицето си мечтае за вода за освежаване. Да не говорим, че не смеем да продумаме и сричка, докато не измием зъбите си. Ех, да беше наистина така, щеше да е превъзходно. Но уви, филмът си е филм.

7. Кафето преди работа вкъщи

10 разлики между филмите и действителността

Да вдигнат ръка, тези, които стават рано сутрин, оправят се за работа, правят си старателна и обилна закуска и имат време да прочетат вестника, да пият кафе и да са на работа от 7 ч. сутринта? Всъщност винаги във филмите работното време сякаш започва в 12 ч. и приключва в 13 ч. Да, но в мегаполисите обикновено хората, чиято работа се намира далеч от дома, стават доста по-рано, за да успеят да стигнат навреме. И в никакъв случаи нямат време за вестник, кафе и… тоалетна. Съжалявам. Може да си изберете само едното.


8. Винаги можеш да проникнеш в чужд дом

Така! Да погледнем тази ситуация. Искате да влезете в дома на ваша приятелка, защото имате съмнение, че се среща с гаджето ви. Никой съсед няма да ви види, ще огледате цялата къща, ще търсите доказателства, а когато тя се прибере, вие ще се скриете под леглото и ще седите там около 5-6 часа, докато реши да влезе в банята. А вие за тези часове няма да огладнеете, няма да ви се доходи до тоалетна и тя няма да ви забележи. Никога! Да не говорим, че в повечето случаи вратата е била отключена. Че тя направо си ви е поканила на гости!

9. Плановете никога не се провалят

10 разлики между филмите и действителността

Или в 99,9% от случаите е точно така. Изчисляваме точно до секунда, когато някой влезе в стаята, какво точно ще направи, какви ще бъдат стъпките му, мислите му, нуждите му… Всичко! Ако искаме да погодим на някого капаните от „Сам вкъщи“, нито един не би бил успешен. Но в действителност един гениален ум, дори би се затруднил с подобна логическа задача!

10. Винаги има щастлив край

Да, всички искаме щастлив край както във всяка една прожекция. Влюбените са заедно, доброто възтържествува, лошите са в затвора, няма страдание, няма сълзи. Виждаме единствено през розови очила и сме номер едно. За съжаление обаче щастливият край е само по филмите. В нашата тъжна действителност доста често се сблъскваме с конфликтите на съдбата и щастливият край обикновено е тъжен за други.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *