Какво е Коледа без красивата елха, мигащите светлини, гирляндите, празничната трапеза и… „Сам вкъщи“, комедия, която няма нужда от представяне. Никой от нас не може да си представи Коледа без историята на Кевин – едно крайно изобретателно момче, което слага в малкия си джоб двама не особено умни престъпници, пише BrightSide.

Със сигурност, ако поне една от всички части на филма не присъства в програмата на някой от родните телевизионни канали, сериозно бихме се притеснили, че… явно Коледа е отменена. Е, засега подобна опасност няма, затова днес ви предлагаме 10 тайни за комедията „Сам вкъщи“.

1. Приятелката на Бъз (братът на Кевин) всъщност не е момиче. Това е синът на творческия директор на филма, който е направен така, че да прилича на момиче. Причината? Режисьорът не е искал да засегне някоя тийнейджърка, като използва нейна снимка.


10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

2. За да направят филма по-реалистичен, Джо Пеши е искал Маколи Кълкин (Кевин) да бъде наистина уплашен от него. Затова двамата са контактували колкото се може по-малко на снимачната площадка. Веднъж дори Джо е ранил детето без да иска. Това се случва в сцената, в която двамата престъпници увисват Кевин на кука, а героят на Пеши казва „Ще отхапя всички тези малки пръстчета едно по едно“. Актьорът действително ухапва пръстчетата на Маколи и му пуска малко кръв.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

3. Филмът, който Кълкин гледа в хотела във втората част – „Angels With Filthy Souls“, не е истински филм. Кратката сцена от гангстерската продукция е заснета специално за „Сам вкъщи“.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

4. Тарантулата, която полази лицето на Марв в първата част, обаче е съвсем истинска. За да не уплаши животното, актьорът Даниел Стърн само е имитирал физиономията на човек, крещящ от ужас. Звукът е добавен впоследствие.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

5. Филмът е заснет почти изцяло в Чикаго. Сцената с летището в Париж всъщност е от международното летище „О’Хеър“ в Чикаго. Местата с луксозната бизнес класа пък са били разположени на баскетболно игрище в местно училище. Тамошният басейн пък е използван за сцената, в която Кевин тича през наводненото мазе в дома си.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

6. Що се отнася до къщата, в която семейството на Кевин живее, това е действителен адрес на 671 Lincoln Avenue в богаташкия град Винетка, Илинойс. Триетажното имение, построено, за да приюти едно семейство, е обявено за продан през 2011 г. за 2,4 млн. долара. Продадено е на следващата година за 1,585 млн. Днес домът е туристическа атракция.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

7. Кийран – един от братята на Маколи, също участва във филма. Той играе ролята на Фулър – по-малкият братовчед на Кевин, който подмокря леглото си.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

8. Рекордерът Talkboy, който Кевин използва, всъщност е несъществуваща джаджа – тя е създадена специално за филма. Много от феновете на „Сам вкъщи“ обаче искали също да се сдобият с този своеобразен диктофон и няколко години по-късно Talkboy се появява в търговската мрежа.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

9. Някои хора са убедени, че можете да видите Елвис Пресли във филма. Това е човекът с гъста брада, който стои зад майката на Кевин, докато тя крещи на летището.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"

10. Самият Маколи Кълкин е нарисувал картата, която показва месторазположението на всички капани, които Кевин залага в дома.

10 тайни за комедията "Сам вкъщи"
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.