понеделник, август 19


10 любими герои от „Цар Лъв“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 любими герои от "Цар Лъв"
Снимка: IMDb

Царят се завърна. А да бъдеш цар не е само въпрос на потекло. Това е призвание. Новата версия на класиката „Цар Лъв“ отново събира на екран любимите герои. Режисьор и сценарист е създателят на феномена от 2016 г. „Книга за джунглата“ – Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип заедно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.

„Цар Лъв“ носи универсални послания, поражда неизбежен сантимент и вдъхва нов живот на един добре познат сюжет. Провокирани от премиерата на филма, тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и мъжкия портал © Мустак потърсихме любимите ви герои от лентата. Гласуването приключи, резултатите са ясни, а eто как подредихте челната десетка.

10. Скар

10 любими герои от "Цар Лъв"
Снимка: IMDb

Скар е пренебрегваният и подценен брат на цар Муфаса. Той отдавна вярва, че е законният владетел на прайда, ако само неговият болезнено благороден брат просто се оттегли. Когато Симба се ражда, мечтите на Скар стават още по-далечни и нещастният чичо подготвя план да се отърве и от Муфаса, и от неговото дете с помощта на приятелите му хиени.

Чуетел Еджиофор, познат на зрителите от филма „12 години в робство“, е избран за ролята на чичото злодей. Според режисьора Джон Фавро, представянето на Еджиофор е уникално.

„Скар е толкова сложен и лош характер, следователно е забавно да се играе“, казва Чуетел. „Няма нищо банално в него. Той иска власт! Той иска всичко! И няма нищо, което да не направи, за да го получи. Той ще премине всички граници и ще направи абсолютно всичко, за да получи това, което иска. Изпълнен е с хитрост и малко блясък. А това е невероятно интересно и забавно да се пресъздаде.“

9. Хиените

Снимка: IMDb

Хиените са съюзниците на Скар, войници и злодеи. Макар да се страхуват от Муфаса, защото ревът му е плашещ и дяволски впечатляващ, хиените бързо се обединяват със Скар, когато той им обещава престижа и уважението, за които копнеят.

„Поради фотореалния характер на филма, твърде комичните характери на хиените бяха несъвместими с това, което правим. Така че пресъздадохме техните образи по-близко до реалността, отколкото до комедията. Искахме да повишим нивото с Шензи, докато предлагаме някакво комично поведение на Азизи и Камари“, казва Джон Фавро.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5 6
Сподели

Коментари