На 4 февруари светът отбелязва годишнината, откакто младият американски програмист Марк Зукърбърг създаде Facebook – най-голямата социална мрежа в света.

Независимо от нечии експертни мнения, че дните ѝ са преброени и скоро ще бъде изместена от ново поколение социални медии, Facebook се радва на все по-голяма популярност.

В чест на годишнината тук са някои от най-любопитните факти за мрежата, събрани от официални източници и изведени въз основа на независими изследвания. Ето 10 любопитни факта за Facebook.


1. Над 2,5 млрд. снимки и 14 млн. клипа биват качвани в социалната мрежа всеки месец.

2. Средно всеки потребител има 130 приятели и отправя 8 покани на месец за приятелство.

3. Ежедневно човек прекарва средно повече от 55 минути във Facebook. Общо над 6 млрд. минути прекарват всеки ден в мрежата нейните потребители от цял свят – това е два пъти повече от същия показател при Google.

4. Над 65 млн. души влизат във Facebook през мобилните си устройства – те са с 50% по-активни в сравнение с тези, които посещават мрежата през стационарен компютър или лаптоп.

10 любопитни факта за Facebook

5. Американски психолози въведоха нова диагноза – Facebook зависимост (FAD).

6. Сирия, Китай, Иран забраниха официално социалната мрежа за гражданите си.

7. След като Facebook доби световна слава, създателят на мрежата Марк Зукърбърг е най-младият милиардер в света.

8. Когато през декември 2009 година бяха променени настройките за конфиденциалност, лична дискредитираща снимка на Зукърбърг, на която той е пиян, без риза, с плюшено мече в ръка, стана достъпна за всички потребители.

9. 20-годишна служителка на IBM в Канада не получи обезщетение от застрахователната си компания, защото застрахователите установили при разследването си, че в профила ѝ е публикувана жизнерадостна снимка във времето, в което тя твърдяла, че е била в болнично заведение заради депресия.

10. Във Флорида Консултативният комитет по съдебна етика издава забрана съдии и адвокати от този щат да бъдат приятели във Facebook.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.