Джо Гарднър е учител по музика в средно училище, който има дългогодишна мечта да свири джаз музика на сцена.

Един ден той най-накрая получава този шанс, след като впечатлява група джаз музиканти по време на отворени врати в популярен клуб.

Вследствие на инцидент обаче, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до „Великото преди“ – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете.

За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават. Сред тях е и 22 – душа, която след години, прекарани в капана на „Великото преди“, е развила доста мрачни възгледи за живота.

Докато Джо отчаяно се опитва да покаже на 22 какво прави живота толкова прекрасен, той може и да открие отговорите на някои от най-важните житейски въпроси.

Режисьори на филма са носителят на Оскар Пийт Доктър („Отвътре навън“, „В небето“) и Кемп Пауърс („Една нощ в Маями“), а продуцент е номинираната за Оскар Дейна Мъри („Лу“). Подарете си нещо „За душата“, само в кината на 2D и 3D.

В дните до четвъртък музикалният портал © Меломан.бг и Форум Филм България ви дават шанс да спечелите страхотни награди от филма „За душата“ – чанта, плюшена играчка за чанта и тефтер.

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 22 април и бъдете готови за награда. Един от участвалите ще получи награда, а дни след официалната премиера на „За душата“ ви представяме 10 любопитни факта за екипа, сюжета и тайните детайли около лентата.

За Коледа ти пожелавам...

1. „За душата“ е третият пореден филм на Пийт Доктър, който е официално избран за филмовия фестивал в Кан. Другите два филма са „В небето“ и „Отвътре навън“.

2. В първоначалния сценарий, главният герой на филма е трябвало да бъде Душа 22, вместо Джо. Тя изпитва силна неприязън към живота на Земята и действието във филма се е развивало изцяло в света на душите – „Великото преди“. Героят на Джо се е появил, за да може да ѝ покаже защо животът на Земята си заслужава.

3. Запис на анимационната героиня Доротея Уилямс се е появявал и друг филм на Disney – “Напред” (2020), в сцената, когато Бронко посещава “Lightfoot House” в началото на филма.

4. Емблематичната пица с броколи от филма „Отвътре навън“ (2015) се появява и в „За душата“, когато Джо се опитва да покаже на Душа 22 радостите в живота.

5. Името на Душа 22 означава, че тя е 22-та съществувала някога душа и показва колко много време е прекарала в света на „Великото преди“.

За душата

6. Душа 22 е единствената, която е развила собствени ръце, които се появяват само когато тя прецени.

7. Освен име на една от душите, 22 също е и броят на филмите на Pixar досега.

8. Озвучаването на английски на Джо Гарднър – главният герой във филма, е поверено в ръцете на носителя на „Оскар“ и „Златен глобус“ Джейми Фокс.

9. Героят на Джо Гарднър е трябвало да бъде неуспешен актьор от Бродуей, но в последствие концепцията е сменена на джаз изпълнител.

10. Джаз пианистът Джон Батист също изиграва важна роля в сътворяването на тази толкова реалистична анимация. Изпълненията му на пиано са толкова вдъхновяващи, че аниматорите използват цялостната му енергия и движенията на пръстите му като отправна точка при създаването на главния герой на филма.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *