Един от най-трудните въпроси, тормозещ съзнанието на мъжете по света, се състои именно от дилемата: „Какво искат жените?“. Доколко „да“ означава в действителност „да“ и дали всъщност с отказа си дамите не искат просто да продължите да се борите – все неща, за които точната наука няма безусловен отговор!

Уважаеми господа, за да улесним съвместния ви живот и да ви помогнем да надникнете малко в женския мозък, ще ви подшушнем всички малки, но изключително важни неща, които жена ви мрази да правите…

1. Когато сравнявате жена си с друга

10 неща, които жена ви мрази да правитеНикога, ама никога не сравнявайте жена си с друга дама, особено що се отнася до порицаването ѝ! Със съревнованието си в работата, сред приятелките и колежките си, жена ви си има доста лични „състезания“ – не ѝ добавяйте още едно!


Колкото и да ви допада вида на минаващата покрай вас или работата на секретарката ви в службата – не сравнявайте предимствата и недостатъците им с тези на вашата любима!

2. Когато жената трябва сама да поиска комплимент

10 неща, които жена ви мрази да правитеКомплиментите са важно нещо за жената – не ги пестете! Има, разбира се, дами, които мразят прекомерното им използване, но със сигурност повече ненавиждат ситуациите, в които сами търсят такива!

Жена ви ви посреща всеки път с: „Как изглеждам?“, „Това добре ли ми стои“ и т.н. Това е явен знак, че вие не сте направили първата стъпка и тя е трябвало да я предприеме. За да сте сигурни, че не пристъпвате някое женско правило, по-добре следващия път ѝ кажете предварително, че роклята, която е подбрала ѝ стои страхотно!

3. Когато не балансирате добре хобито си и личния си живот

10 неща, които жена ви мрази да правитеВсяка нежна половинка на една връзка мечтае да разполага изцяло със свободното време на мъжа. Нещата се влошават обаче, когато в ежедневието се намеси и хоби, което започва да завзема голяма част от това време. Проблемът се задълбочава още повече, когато жената започва да вижда как любимото ви занимание става по-важно от личните ви взаимоотношения.

За да разберете с точност какво имаме предвид си представете, че отделяте 90% от свободното си време в игра на видеоигри. Едва 10% остават за това да обърнете внимание на половинката си и нейните нужди. Е, мислите ли, че тя искрено се радва всеки път, когато сте пред компютъра, вместо с нея по магазините?


4. Желанието ви винаги да поправяте нещата

10 неща, които жена ви мрази да правитеВ съзнанието на мъжа, когато половинката му сподели проблем, то той непременно трябва да бъде решен. Що се отнася до жената обаче, за нея е по-важно първо да я изслушате, после да съчувствате на терзанието ѝ и едва тогава да прецените заедно дали проблемът е толкова важен, че да бъде необходима неговата намеса.

Ако вече напълно се изгубихте в малките ни подсказки, ще ви обобщим със следния пример: ако жена ви се е скарала с най-добрата си приятелка и дойде при вас да се оплаче, със сигурност не иска да отидете и да вдигнете скандал. Тя желае единствено да изслушате болката ѝ и да проявите разбиране. Може би след около час, проблемът между тях вече ще бъде решен, затова не рискувайте с прибързани действия.

5. Когато жена ви трябва да се бори за вниманието ви

10 неща, които жена ви мрази да правитеБорбата за вниманието на мъжа идва не само що се отнася до хобито и работата ви. Жената иска да ѝ обръщате внимание всеки път щом е необходимо!

Ако след дълъг работен ден искате просто да сложите крака на масата и да пуснете любимото си телевизионно предаване, спомнете си едно ключово правило – редът, който трябва да следва вашето внимание е: жената, децата и накрая всичко, което е най-важно за вас!

6. Когато не споделяте мислите и чувствата си

10 неща, които жена ви мрази да правитеОгромен процент от разговорите на жените засягат именно техните мисли и чувства. Ако обаче вие не споделяте вашите, можете да сте сигурни, че имате проблем!

Жена ви иска да има достъп и до най-дълбоката част на вашето съзнание. По-лесно за вас ще бъде, ако просто ѝ дадете подобен достъп, споделяйки всички свои емоции. Вместо да се затваряте в себе си, излейте душата си пред вашата половинка. Може пък да се изненадате колко добре ще се почувствате след това.

7. Когато не оставяте стреса на вратата

10 неща, които жена ви мрази да правитеЗа жената хармонията в дома е от изключително значение. Когато обаче се завърнете уморен и стресиран от работа, внасяйки всички проблеми от ежедневието си вкъщи, тази хармония леко се пречупва.

Сигурни сме, че с тази препоръка ще се справите най-трудно, но имайте предвид, че семейството ви ще бъде много по-здраво, ако в моментите, в които сте заедно, забравите за всички крайни срокове в работата.


8. Когато жена ви не се чувства част от отбора

10 неща, които жена ви мрази да правитеОще от предходните няколко абзаца трябва да сте се досетили, че никога не е добре да оставяте жена си настрана! Освен важността на това да я държите в течение с всичко, което става в главата ви, трябва също да ѝ покажете, че тя е част от едно хармонично цяло.

За да се справите с подобен тип неприятности, можете просто да работите заедно по всички проблеми. Дали що се отнася до вземане на решения или до предприемане на дадени действия – винаги питайте за мнението на жена ви!

9. Когато очаквате от нея да се справи сама с дома и семейството

10 неща, които жена ви мрази да правитеСмятате, че на жена ви ѝ доставя истинско удоволствие това, че се справя с дома ви сама? Дори когато говорим, че от нея зависи да гледа децата, сготви, изчисти, изпере, изглади, подреди и още безброй неща?

Колкото и да си мислите, че е така, сигурни сме, че тя никога няма да откаже помощта ви. Дори и да сте много изморен, поемете сам инициатива или поне ѝ предложете помощ. Само мисълта, че искате да ѝ подадете ръка в домакинските задължения, ще я направи малко по-щастлива.

10. Когато не признавате, че сте сгрешили

10 неща, които жена ви мрази да правитеНе на всеки човек е лесно да признае грешките си. Освен от зодиакалния знак, тази част от нрава се влияе и от пола. Жените често се оплакват, че мъжете не признават грешките си, което истински ги вбесява.

Постъпили сте лошо, казали сте нещо грешно или просто сте мислили по неправилен начин? Действайте мъжки и признайте поне веднъж пред жена си, че сте сгрешили. Прикрито доволната усмивка на лицето ѝ ще ви подскаже, че сте направили точния ход!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.