Ако имате желание да започнете нов бизнес или да разширите настоящия си, следващият списък ще ви помогне. Тези страни са направили всичко възможно, за да привлекат бизнеса, чрез създаване на подходяща среда.

Според информация, предоставена от Световната банка в доклада Doing Business 2015 г., се сравняват регулациите за фирмите в 189 страни, пише economic.bg. Под внимание са взети факторите, които участват в създаването на благоприятна работна среда – разрешение за строеж, отпускане на кредит, данъчно облагане и др. Това са само някои от областите, които имат значително въздействие върху бизнеса.

10. Австралия

Започването на бизнес се счита за много лесно начинание в Австралия, въпреки че регистрацията на собственост не е толкова проста.

9. Финландия

Финландия получава възможно най-високата оценка от гледна точка на решаването на неплатежоспособност и също стои на челните места в областта на трансграничната търговия.

8. Великобритания

Регистрирането на собственост може да бъде много по-трудно във Великобритания, отколкото в други страни, но независимо от това страната се ползва с лесен достъп до кредити, данъчно облагане, защита на инвеститорите и др.

7. САЩ

Страната се гордее със свободната си търговия и силните си бизнес позиции. Тя получава особено високи резултати в областта на получаването на кредит, което я прави благоприятна за стартирането на бизнес.

6. Норвегия

Въпреки че получаването на кредит в страната е толкова трудно, много други условия благоприятстват за добра бизнес среда.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

5. Южна Корея

Единствената област, която би могла да усложни стартирането на бизнес в Корея, е регистрирането на собственост.

4. Дания

Тази малка държава, разположена на север от Германия е успяла да постигне една наистина хармонична атмосфера за бизнес, в която той да се разраства.

3. Хонконг

Хонконг е на челните места във всички класации. Перфектните резултати, които китайската област дава във всички фактори, го нареждат на трето място сред най-добрите страни за започване на бизнес.

2. Нова Зеландия

Почти никъде в света не е по-лесно да се започне бизнес, отколкото в Нова Зеландия. Тази страна също дава отлични резултати във всички фактори, които влияят на бизнеса.

1. Сингапур

Сингапур има толкова богат народ и това си има причина: държавата е изключително отворена за търговия, договорите винаги се изпълняват, а данъците са ниски. Резултатите на Сингапур демонстрират, че правителството е създало почти перфектна среда за бизнеса.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *