Възхищаваме се на красотите на нашата родина, но не можем да отречем колко много ни блазни и величието на „чужбина“-та.

За жалост, често то ни се струва по-значимо от българското, но нека не забравяме, че живеем във велика страна.

Ако все пак сте го направили, то ето ви 10 причини да си припомните, че не бива да съжалявате за оставането си в България.


1. Семейството и приятелите ви са тук. Колкото и да е вярно, че с всичко се свиква, раздялата с близките винаги е тежка. Хубаво е човек да се адаптира бързо към новата среда и да приема промените – но семейството никой не може да го замени.

2. Българската кухня, която е колкото богата на вкусове, толкова и сладка за душата. Нашите традиционни ястия се услаждат дори на чужденците. Бъдете сигурни – лозовите сармички на баба са в пъти по-вкусни от американските бургери.

10 причини защо да не съжаляваме, че НЕ сме заминали за чужбина

3. Природата в страната ни е благосклонна към нас. Позволила ни е да изградим градове, малки селца в полите на планините, дала ни е толкова лечебни билки. А за красивите пейзажи, които също привличат туристите в България, дори няма нужда да коментираме.


4. Българският език, който е богат на думи. Разполагаме с много синоними, които ни позволяват да се изразяваме разноцветно, за разлика от анлийския език, при който една дума има няколко значения.

5. Традициите, които имаме в България. Вярно е, че Коледа не е нашенски празник, но Баба Марта и имените дни, които са повод за изрази като „тази вечер сме на маса“, допринасят за още повече пъти, в които да се събираме с близки и приятели. Така не само създаваме много спомени, но и хайде да си признаем, тук на Балканите знаем как да купонясваме до зори, а на обяд можем да започнем всичко отначало. Истински герои!

10 причини защо да не съжаляваме, че НЕ сме заминали за чужбина

6. Светлата страна на хората. Чували сме много противоречиви изводи, че в България хората са груби и от друга страна, че са усмихнати и дружелюбни. Ние намерихме истината някъде по средата. Българите са гостоприемни, дори отначало да ви се сторят по-сприхави. Така че, в България няма да се почувствате нежелани.

7. Таксите за образование, които бихме сложили в графа поносими. За разлика от другите страни в Европа, където да си позволиш да учиш е непосилно за всички, позитив за нашата държава е, че по-голямата част от хората, които имат желание да учат, могат да го постигнат.


8. Умерената динамика. За щастие, в България динамиката на почти всяко едно нещо е в нормално съотношение. Особено транспортът и движението в големите градове също не може да се сравнят с трафика в Ню Йорк, например. По-малко вредни емисии, повече чист въздух.

10 причини защо да не съжаляваме, че НЕ сме заминали за чужбина

9. Конкуренцията извън България е огромна. Истината е, че ако сте заминали в чужбина, без да имате изкарано висше образование или поне магистратура в някоя от чуждестранните страни, то ще ви бъде доста по-трудно да се интегрирате там и най-вече да си намерите добра работна позиция. А и нека не забравяме, че последните години на нашенския пазар, прииждат все повече чуждестранни фирми, които дават шанс на нас българите да се изкачим по пътя на кариерата.

10. Спокойствието, което изпитваш, когато си в собствената си държава. Дори да имаш проблеми, което всъщност е неизбежно, винаги има към кого да се обърнеш. Спокойствието е ключът към по-добрия начин на живот, затова в никакъв случай не е за подценяване.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *