С началото на пандемията от Ковид-19 животът ни изцяло се промени. Учим и работим онлайн, спазваме физическа дистанция, ограничихме контактите с близки и приятели… Повечето от нас са изнервени от ситуацията и с право.

Въпреки това обаче тя ни даде шанс да погледнем света от друг ъгъл. Със сигурност минусите са повече, но можем да изведем и някои от плюсовете. Ще се насочим към живота онлайн и как той се отразява на ежедневието, с което бяхме свикнали.

Днес ви представяме 10 предимства на това да учиш и работиш онлайн.


1. Удобно е

Безспорно е много по-удобно всичко да ни е на една ръка разстояние, без значение дали говорим за пазаруване, работа или обучение. Когато сме у дома, можем да свършим своевременно и нещо друго, докато стоим на компютъра. Отваряме очи сутрин и вече сме в офиса или в началото на учебен час. Звучи толкова просто, колкото и всъщност е.

2. Пестите пари

Замисляли сте се, че каквато и дейност да извършвате от дома си, това влияе благоприятно и на бюджета ви. Когато учим или работим от вкъщи, това определено ни спестява достта средства. Вече не се налага да мислим за транспортни разходи, наеми, консумативи, дори и в голяма степен за храна.


3. Пестите време

Това важи главно за големите градове, където трафикът е буквално кошмарен. Дали пътувате с личен автомобил, с градски транспорт или с такси, няма значение. Важното в случая, е че това остава зад гърба ви. Вместо да губите време в пътуване, си правите чаша кафе, сядате пред компютъра и се залавяте за работа. В крайна сметка, именно времето е най-ценният и безвъзвратен ресурс.

4. Гъвкави сте

Докато работим от вкъщи, междувременно можем и да вместим в графика си други занимания. Отлагали сте дълго време курса по немски език, сега е моментът да го изкарате. Ако преди не сте успявали да смогнете с всичко в забързаното ежедневие, то сега всичко е възможно.

10 предимства да учиш и работиш онлайн

5. Липсват ограничения

Мислили ли сте, че някога ще можете едновременно да почивате и да работите? Сега това е възможно, трябва ви единствено стабилна интернет връзка. От почти всяка точка на света можете да учите или работите. Другият плюс е, че до голяма степен разнообразявате и работната атмосфера.

6. Вкъщи обикновено е доста по-спокойно

Ако ви е трудно да се концентрирате и всякакви шумове ви действат твърде разсейващо, сега можете да поемете контрола. Без колеги, без началници и без всякакви други странични звуци (в повечето случаи). Вие сте тези, които определяте начина си на работа, а какво по-хубаво от това?


7. Без болнични

Почти всеки е попадал в коварния капан на някой (корона) вирус. За съжаление е неизбежно, човек да се разболее. Хубавата новина е, че вече не се налага да се занимавате с издаването на болнични, уведомяване на колеги, ръководители и всички по веригата. Ако състоянието ви позволява, ще продължите дейността си от дивана вкъщи.

8. По-евтини и достъпни курсове

Голяма част от обученията и курсовете са по-изгодни (чисто финансово), когато са онлайн. Това е така, защото институциите и школите, които ги провеждат също намаляват своите разходи. Същевременно имат и възможността да съберат по-голяма аудитория онлайн, отколкото при традиционната форма на провеждане. В резултат на това и двете страни са печеливши.

10 предимства да учиш и работиш онлайн

9. Учите се на самодисциплина

Е-обученията изискват силна мотивация и дисциплина. Ако не друго, то това е много градивно и фокусът ви ще е насочен, където трябва. Напълно възможно е да ви е трудно в началото да си го наложите, но с времето става все по-лесно. Чрез дистанционната работа ставаме по-самостоятелни.

10. Получавате индивидуален подход

Всеки се учи и се развива с различно темпо и приема информацията по различен начин. Е-обученията позволяват персонализиран подход към всеки ученик/студент. Фактът, че цялата информация е достъпна 24/7, улеснява още повече процеса. Освен това учащият има повече време за осмисляне, тъй като атмосферата не е толкова напрегната, каквато е обикновено в залите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.