През последните години у нас се оформиха няколко социални групи, сформирани по различни признаци, които знаят причината на всеки проблем и са готови да ни обогатят по всевъзможни въпроси.

Първите са събрани по белег възраст. Това са пенсионерите. С тях можете да се сблъскате навсякъде, защото те обичат да са навсякъде. Гледат новините, познават всички партии, кой е червен, кой – син, знаят какво е казал оня, какво му е отговорил другият, какво е станало в последния епизод на „Листопад“, къде има по-евтин хляб, откога ще поскъпва тока, с кого спи съседката… Ако си болен, ти поставят точна диагноза и ти предписват лечение, защото и те са ги изкарали тези болести.

Следващата група е оформена по признак професия – таксиметрови шофьори, бакшишите. Те са най-ощетените хора на земята – плащат аренда, колата им се чупи, плащат за майстор… Те са компетентни и разбират от всичко. Няма тема, на която можеш да ги закачиш, и те да не ти отговорят. И естествено, специално за теб, те избират най-прекия маршрут, което друг не би направил.


Социолозите и политолозите, често представяни със звучното „експерт по…“ – няма предаване по телевизията, в което те да не участват и анализират. По всякакви въпроси и теми. Поради тази причина и поради повтаряемостта си са толкова омръзнали на зрителите, че често избират да изключат телевизора.

Младите майки – те са нахакани и със самочувствие. Често се включват или организират протести. Информационно образовани са и си имат сайт, в който да си обменят информация. Сега се сещам за един виц: „Ако искаш да си купиш атомна бомба и не знаеш откъде – питай БГ мамите. Те със сигурност знаят“.

Киселяците – те са млади, често от провинцията, задължително са ходили и работили (на бригада) в чужбина, говорят без притеснение за достоверност, често са вегетарианци, не слушат чалга, пазаруват дрехи по интернет, „познават“ законите и лесно могат да те „поставят на място“.

Ето и 10-те сфери от живота, от които българите, независимо към коя социална група принадлежат, разбират най-много.

1. Политика
„Всички политици са мошеници!“ „На мен само да ми дадат солунската митница, пък вижте ме тогаз.“

2. Футбол
Без значение от кой отбор си най-важното правило е: съдията е виновен за всичко.

3. Коли
„Е, ако не разбираш от коли, ти какъв мъж си!?“

4. Жени
Най-хубавите жени са българките, а българските мъже знаят как да ги ухажват и задоволяват…

5. Алкохол
„Тия немци и всякакви други такива се наливат по цяла вечер с бира, а ние тука я ползваме за безалкохолно към ракията.“

6. Музика
„Ти, ако знаеш аз каква музикална колекция имам! Направо ще ти падне шапката.“

7. Медицина
Направете си някой път експеримент, когато се разболеете, и споделяте за това, дали ще има поне един човек, който ще пропусне да ви предпише лечение.

8. Строителство/ремонти
Истинският българин не вика майстори вкъщи – той си ремонтира всичко сам!

9. Телевизия/радио
Нашенецът гледа, слуша и анализира. В почти 100% от случаите „тоя“ или „тая“ от телевизията/радиото изобщо не ги разбира тия неща, дето ги говори.

10. Българинът със сигурност знае кой е пед**аст и коя ку**а.

Поздрави: Шато Балон, който не пада по-долу
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *