10 забавни цитата в чест на Новата година

Нощта на Новата година е времето на красивите фойерверки, които красят цялото небе по света. А ако към тях добавим и хубавото пенливо вино, превърнало се в символ в честването на новото начало, картината става пълна.

В доброто старо време в новогодишната нощ ни посещаваше Дядо Мраз и това беше причината децата да приемат 1 януари като най-чакания ден от годината. В днешни дни има двама добри старци – Дядо Коледа и Дядо Мраз, които посещават малки и големи в коледната и новогодишна нощ, а какъв по-хубав стимул за повече послушни и ученолюбиви деца.

В различните краища на земното кълбо новогодишните празненствата започват по различно време. Още в 14:00 часа българско време „Честита Нова година“ си казват на остров Кирибати, а последни, с цели 22 часа по-късно, на Хаваите. Любопитно е и отбелязването на празника в Русия, където има 9 часови зони. Затова от 14:00 до 23:00 часа българско време на всеки час новата година идва в дадена част от страната.

Леко в страни от празничната еуфория стоят единствено държавите в Източна Азия, които използват шейсет годишен цикличен календар, по който началото на новата година се пада в интервала от 20 януари до 20 февруари.

Точно в 24:00 часа заедно с България, новата година настъпи в Румъния, Гърция, Украйна, Египет, както и всички държави от най-южната част на Африка. У нас се чества и ромската нова година „Банго Васил“, която се отбелязва на 14 януари.


Финалът на старата и началото на новата година е моментът, в който се правят равносметки за постигнатите цели и мечти и се залагат още и още нови такива за следващите 12 месеца. Това е празник на емоциите, на прошката и новите приятели, на любовта, надеждата и обещанията , които дават сили за една още по-хубава и успешна нова година.

Днес „за ЧНГ“ ви представяме 10 от забавните цитати в чест на новата година, с които със сигурност ще изпълните своя първи януари с усмивка.

10 забавни цитата в чест на Новата година

1. Никога не си давам обещания в навечерието на Новата година. Навикът да се правят планове включва самокритика и организация- това е твърде много работа за един ден.
Хенри Милър

2. На Нова година трябва да се яде разумно, но не твърде много, и да се говори много, но не твърде разумно.
У. Съмърсет Моъм

3. Въпреки че никой не може да се върне и да направи чисто ново начало, всеки може да започне от сега и да направи чисто нов край. 
Самюел Бекет


4. Има само два начина да изживееш живота си. Единият е да живееш така, като че ли не съществуват чудеса, а другият- сякаш всяко нещо е чудо.
Алберт Айнщайн

5. Осъзнайте се – една крачка ви дели от пластмасовата елха до безалкохолното шампанско…
Любен Дилов – син

10 забавни цитата в чест на Новата година

6. Оптимистът стои до дванайсет вечерта, за да види пристигането на новата година, песимистът- за да се увери, че старата си е отишла. 
Кърт Вонегът

7. Моето новогодишно решение е да се откажа от всички добродетели. Така и да се проваля ще съм успяла.
Ава Гарднър

8. Коледа – време, когато мъжете се опитват да убедят децата си, че са Дядо Коледа и жените си, че не са Дядо Коледа.
американска поговорка

9. Таз година булка – догодина люлка.
българска поговорка

10. Понякога на Нова година да пиеш твърде много едвам стига.
Марк Твен

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *