четвъртък, септември 19


10 от най-популярните филмови сценаристи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 от най-популярните филмови сценаристи
Снимка: Wikipedia

Всеки един филм започва с идея, а тази идея не може да бъде развита без въображението на сценариста. Днес ще ви запознаем с 10 от най-успешните писатели в кино индустрията, без които екранът нямаше да е същия, какъвто го познаваме.

1. Дейвид Ръсел

Американският сценарист, режисьор и продуцент е сред най-забележимите персонажи днес, постигал успех в кариерата си с невероятния си талант и усет към филмите. Сред най-успешните филми, които не само пише, а и режисира, се нареждат „Джой“ (2015) и „Наръчник на оптимиста“ (2012). Интересното в артиста е това, че може да бъде видян във всеки един жанр, а също и способността му да изгради трагикомичен нрав на всеки свои герой, което е и характерен белег за неговото творчество.

2. Куентин Тарантино

Тарантино е фигура, която ще остане вечно в историята на киното. Забелязваме, че той обича да насочва вниманието и интереса ни към криминалните истории, а също и често проследява отмъщението на героите. Едни от най-успешните му филми са „Глутница кучета“ (1992), „Криминале“ (1994), „Омразната осморка“ (2015), както и десетки други. Освен че пише и режисира своите филми, той и играе в някой от тях, което ни доказва колко е отдаден на своята кариера.

3. Оливър Стоун

Една от най-обсъжданите личности в киното е легендарният Оливър Стоун, който пише и режисира над 30 филма в професионалната си кариера. По-популярните му сценарии са на „Убийци по рождение“ (1994), „Диваци“ (2012), „Белязаният“ (1983) и др. Той често набляга на военните и политиката, като не крие своята позиция. Основните жанрове, върху които работи, са драма, трилър и криминален, но има и няколко документални продукции.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари