Когато искаш хем децата да имат занимание, хем ти да имаш време да събереш слънчеви лъчи от шезлонга, но и от време на време да се включваш в забавленията на децата, аквапаркът е точното място за вас.

Особено приятно се получава, когато успееш да комбинираш лятната ви почивка в чужбина с посещение и на воден парк в някой от дните.

Ето и кои са най-големите и предпочитани открити и закрити аквапаркове в света – ей така, да си знаеш в случай на нужда.


1. Вътрешен аквапарк Fallsview, Канада

Започваме с Fallsview. Сигурни сме, че не можеш и да си представиш къде е разположението на големият 90 000 кв. фута аквапарк. Ами…. В Ниагарския водопад! Най-големият канадски аквапарк функционира от 2006 г. насам и разполага с огромно разнообразие от пързалки. Най-впечатляващите от тях са няколкото високоскоростни пързалки, както и огромен басейн с вълни. Към него има още прилежащ мецанин и външен басейн. С тях обемът на парка нараства до 125 000 кв. фута!

2. Аквапарк Kalahari Resorts Wisconsin Dells, САЩ

Kalahari Resort Wisconsin Dells е част от курортите Kalahari в Уисконсин. Това е най-големият аквапарк в Щатите до 2007 г. Тематиката на парка е африканска – пързалките минават около цялостен интериор, наподобяващ дива джунгла. Огромният комплекс (цели 125 000 кв. фута) предлага на своите посетители освен множество водни забавления, още и боулинг, голф игрище и картинг U (за любителите на високите скорости). Ако ти се отдаде възможност, не го пропускай!

3. Вътрешен аквапарк Kalahari Resorts Sandusky, САЩ

Целият курортен комплекс Kalahari в Сандъски, Охайо, е най-големият закрит воден парк в Щатите. Той е уникален и с това, че покривната му система пропуска естествена слънчева светлина. Така, въпреки че е закрит, посетителите могат да се насладят пълноценно на събирането на хубав загар на кожата. Гостите на парка могат да се възползват от басейн с вълни, два сърф симулатора ииии…. баскетболен басейн. Събудихме интереса ти? Започвай да заделяш средства и си подари едно незабравимо американско приключение.


4. Световен аквапарк, Канада

„Световен аквапарк“ се намира в Канада и е най-големият закрит аквапарк в Северна Америка – 225 000 кв. фута! Разположен е в един от най-големите молове в света – West Edmonton Mall. Да, на нас също ни се стори малко нестандартно аквапарк в мол, но като видиш размерите и на двата обекта… установяваш, че няма да се сблъскаш с хора с пазарски пликове край пързалките. До 40 000 посетители наведнъж може да поеме парка, което е… доста. Но и желаещите не са малко. Ако искаш да се възползваш от високите 25-метрови пързалки, по-добре си запази предварително билет.

5. Закрит курорт на тропическите острови, Германия

Последният закрит аквапарк, който ще ти представим, е най-големият в света – Tropical Islands. Намира се в Германия, град Краусник. Има обем 710 000 кв. фута, а височината му е 351 фута. Този воден парк е първенец и в архитектурно естество – най-голямата зала в света без поддържащи колони в нея! Влезеш ли в този “хангар“, чувстваш все едно си се пренесъл в друг свят – има тропическа гора, симулант на Слънце, палми, птици и разбира се, плаж.

6. Chimelong Water Park, Китай

Не вярваме да се изненадаш, че най-посещаваният аквапарк в света се намира в Китай. Отворилият през 2006 г. Chimelong Water Park реализира над 2 милиона и половина посетители на годишна база. Това е така, тъй като паркът предлага богато разнообразие от пързалки и всички новости в бранша – атракциите „Возене в торнадо“ и „Екстремна река“ са едни от най-любимите на гостите. Този парк е първенец и в други класации като тази за най-добра туристическа дестинация, избрана от туристите, както и тази за най-добър аквапарк в света.

7. Typhoon Lagoon, част от света на Disney

В света на Disney се намира вторият най-посещаван аквапарк в света – Турhооn Lаgоо. Създаденият през 1989 г. воден парк в щата Флорида отчита годишно над 2 милиона посетители. Паркът предлага на своите гости много разнообразни възможности за водни атракции – едни от най-големите открити водни басейни с вълни, както и няколко мащабни сърф лагуни. Заобикалящият декор също не е за пренебрегване – пресъздава обстановката след преминал вече тайфун. Разпръснати рибарски лодки, принадлежности за риболов, останки от разрушени постройки – всичко това те кара да се потопиш още по-реалистично в идеята на парка.


8. Blizzard Beach, част от света на Disney

Топ три в класацията за най-посещавани аквапаркове в света затваря Bizzard Beach, отново част от света на Dіѕnеу. Нестандартното при него е, че не наподобява нищо тропическо, а напротив, точно обратното – ски курорт. Потокът туристи тук за година е около 2 милиона. Съвсем логично най-известната му атракция е „Връх Гушмор“ – висок 30 метра и все едно е покрит със сняг. А от върха се спуска най-бързата пързалка в света – развитата скорост при спускане може да достигне до цели 90 км в час! Та това си е максималната скорост за движение по първокласен извънградски път с автомобил!

9. Thermas Dos Laranjais, Бразилия

Тhеrmаѕ Dоѕ Lаrаnјаіѕ е най-предпочитаният латиноамерикански аквапарк в света. Годишно е посещаван от малко под 2 милиона туристи. Интересното за този парк е, че захранването му с вода става от главния подземен източник на сладка вода за континента. С тази вода се обслужват близо 50 атракциона. Най-предпочитани обаче си остават водните влакчета.

10. Bahamas Aquaventure Water Park, Карибите

На Бахамските острови е разположен най-големият воден парк на Карибите. Той се оказва избор на почти 2 милиона души всяка годината. Вниманието на посетителите е привлечено от 18-те разнообразни водни пързалки на територията на аквапарка, сред които най-предизвикваща адреналина, е 60-метровата пързалка „The Abyss”. За допълнение към приятното преживяване има подсигурени множество търговски обекти, плажни барове и казино (за по-рисковите играчи).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.