Изпитвали ли сте неприятното чувство да осъзнаете, че е понеделник сутрин? Че цяла нова работна седмица предстои пред вас и още цели 5 дни ще бъдете напълно лишени от свободно време и любимите си занимания. Ето 10 факта за първия ден от седмицата, които могат да помогнат на настроението ви в такъв момент.

1. Проучване, направено през 2011 г., е установило, че средно човек става от леглото за около 34 минути в понеделник сутрин. За сравнение в другите дни 22 минути са му достатъчни.

2. Понеделник е единственият ден от седмицата, когато е по-вероятно фондовият пазар в САЩ да падне след покачване.

3. Като цяло понеделник е най-малко дъждовният ден от седмицата – вероятно в резултат на изкуственото замърсяване, валежите се засилват след уикенда.

4. Понеделник е единственият ден от седмицата, който (на английски език) е анаграма на една-единствена дума:  „Динамо“. Monday – dynamo.

5. Хората пазаруват онлайн повече в понеделник, отколкото го правят през всеки друг ден от седмицата.

6. Според проучване от Мармит през 2011 г. средностатистическият човек във Великобритания не се усмихва в понеделник преди 11:16 ч.

7. Песен на Боб Гелдоф „Аз не обичам понеделниците“ е написана след като е прочел, че жена от САЩ отива на снимки пияна, защото не харесва понеделниците.

8. Английската дума „Понеделник“ (Monday) е жаргонен термин за голям, тежък ковашки чук.

9. Единственият филм с думата понеделник в заглавието си, спечелил Оскар, е „Затворени понеделници“ („Closed Mondays“), който бе избран за най-добър анимационен късометражен филм през 1974.

10. През 2012 г. имаше 53 понеделника. Следващият път, когато това ще се случи, ще бъде през 2018 г.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *