Като правило със своята пищност и красота, кралските сватби събират погледите на милиони по целия свят.

Затова днес решихме да ви представим как изглеждат сватбите на хората със синя кръв от 10 различни държави.

10. Австрия: ерцхерцог Кристофер и Аделаид Драпе-Фриш

10 кралски сватби от 10 различни държави

В края на 2012 година австрийският ерцхерцог Кристофер Хабсбург-Лотарингски, потомък на Мария-Антоанета и на императрица Сиси, се ожени за французойката Аделаид Драпе-Фриш. Двамата сключиха брак в родината на булката – Франция. Гражданската церемония бе повече от скромна. На подписването присъстваха не повече от 40 души. Последвалото тържество обаче изцяло отговаряше на представите за аристократична сватба.

9. Йордания: принц Али бин Ал Хюсеин и Рим Брахими

10 кралски сватби от 10 различни държави

Сватбеното тържество на принц Али и журналистката от CNN се състоя в дома на полубрата на принца – крал Абдула Втори, син на покойния крал Хюсеин. Съпругата на принца на Йордания Рим Брахими е дъщеря на хърватка и алжирец. Баща ѝ е специалният пратеник на ООН за Ирак Лахдар Брахими и бивш алжирски външен министър.

8. Швеция: принцеса Виктория и Даниел Вестлинг

10 кралски сватби от 10 различни държави

Сватбата на шведската принцеса Виктория и личния ѝ фитнес треньор Даниел Вестлинг през 2010 година бе толкова пищна, че бързо придоби слава като „Най-голямата кралска сватба“ в Европа след тази на принц Чарлс и лейди Даяна през 1981 година. Сред присъстващите на церемонията близо 1000 гости имаше кралски особи от цял свят. След като си казаха заветното „Да“, младоженците направиха обиколка по улиците на Стокхолм с каляската, използвана от краля и кралица Силвия по време на тяхната сватба през 1976 година.


7. Бутан: крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук и Джетсун Пема

10 кралски сватби от 10 различни държави

Младият крал на хималайската държава Бутан се венча през 2011 година, като избра древна будистка церемония в манастир от 17-и век в старата столица Пунакха. Негово величество постави богато украсената корона на главата на своята избраница – момичето от народа Джетсун Пема, с което кралският брак бе скрепен. Монархът, който предпочете скромна сватба, не покани нито една коронована особа или правителствен представител от чужбина.

6. Белгия: принц Амедео от Белгия и Елизабета Мария Фон Волкенщайн

10 кралски сватби от 10 различни държави

Амедео е най-големият внук на абдикиралия крал Алберт II и кралица Паола. Принцът и Лили, както Елизабета предпочитат да я наричат, сключиха брак през юли 2014 година на елегантна интимна церемония в Базиликата на Дева Мария ин Трастевере в Рим. Заради любовта си, принцът умишлено се отказа от правото си върху трона, за да води независим живот с любимата си, без да е принуден да поема официални ангажименти.

5. Бруней: принцеса Хаджа и Пенгиран Рузаини

Дъщерята на един от най-богатите хора в света – султана на Бруней Хасанал Болкиах, се омъжи на пищна церемония в султанския палат пред близо 3000 гости. Булката беше облечена в сребърно и бежово, а роклята ѝ – обшита с кристали. Тя беше въведена в тронната зала от гвардейци в парадно облекло. Церемонията бе кулминацията на едноседмичните празненства в държавата с 350 000 жители.

4. Люксембург: принц Гийом и графиня Стефани дьо Ланоа

10 кралски сватби от 10 различни държави

Въпреки факта, че и булката и младоженецът са със синя кръв, двойката изневери на традициите и през 2012 година сключи граждански брак в кметството на Люксембург. На следващия ден двамата се врекоха във вярност на църковна церемония в катедралата „Нотр Дам де Люксембург“, пред погледите на хиляди височайши особи. Двудневната сватба бе съпътствана от фойерверки, концерти и гала вечеря в кралския дворец.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

3. Германия: принц Ернст-Август от Хановер и Екатерина Малишева

10 кралски сватби от 10 различни държави

Една от най-противоречивите сватби на 2017 година бе тази между принц Ернст-Август от Хановер и руската модна дизайнерка Екатерина Малишева. Въпреки че тържеството бе приказно красиво, бащата на младоженеца отказа да присъства на церемонията, тъй като не одобрявал съюза между двамата. Според него този брак застрашавал семейните имоти, част от културното и историческо наследство не само на фамилията, но и на Германия.

2. Мароко: принц Мулай Рашид и Ум Келтум Буфарес

10 кралски сватби от 10 различни държави

Сватбата на мароканския принц и красавицата Ум се провежда през 2014 година в съответствие с мароканските традиции и продължава 2 дни. На снимката младоженците са заобиколени от роднини по време на традиционен мюсюлмански ритуал с къна, който се извършва за щастие и благоденствие на младите.

1. Великобритания: принц Уилям и Кейт Мидълтън

10 кралски сватби от 10 различни държави

Сватбата на Уилям и Кейт се превърна в едно от най-шумните светски събития през 2011 година – пищната церемония бе излъчвана на живо и гледана от повече от 70 милиона души по света. На тържеството бяха поканени близо 1900 гости, а тиарата на Кейт бе връчена лично от Кралица Елизабет II.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *