Те са известни по целия свят и с милиони почитатели от всевъзможни точки на планетата. Звезди на киното и музиката.

Те са обичани и уважавани. Въпреки това обаче крият тъмни моменти от миналото си, за които малко хора знаят…

От лошото момче на Холивуд Джордж Клуни до колегата му Райън Рейнолдс – ще ви разкажем за световноизвестните знаменитости, които едва успяват да се отърват на косъм от смъртта. Вижте 10 от техните истории.

1. Дрю Баримор

През февруари 2001 година Дрю Баримор и съпругът ѝ се събуждат от яростния лай на домашния им любимец. Все още сънена двойката отваря вратата на спалнята и заварва огромното им имение, потънало в пламъци.

За щастие и двамата успяват да излязат навреме, но от прекрасния им дом не останало абсолютно нищо. Били нужни 50 пожарникари, за да се потушат пламъците, а причините за инцидента не били изяснени.

2. Райън Рейнолдс

Ако съдбата не беше предвидила да спаси живота на световноизвестния актьор Райън Рейнолдс, звездата вероятно днес нямаше да е сред нас. На 17-годишна възраст Рейнолдс решил да покачи адреналина си, скачайки с парашут.

Извисявайки се на метри от земята, той осъзнал, че парашутът му не успява да се отвори. След секунди на шок и паника, звездата решава да се обърне към резервното въже, което, за щастие, спасява живота му. Днес Райън с неохота споделя, че вече никога не би се подложил на подобно преживяване.

3. Майкъл Джей Фокс

Вероятно единствената ви асоциация с актьора Майкъл Джей Фокс е знаменитата му роля в поредицата „Завръщане в бъдещето“. Точно поради участието му във филмовата лента, звездата едва не загубва живота си

По време на заснемането на третата част, Майкъл не успявал да пресъздаде успешно изражението на човек, провесен от бесило. За целта решил да махне кутията под краката си. Въжето обаче се впило във врата му и той изгубил съзнание. Едва секунди по-късно екипът осъзнал какво всъщност се е случило и се притекъл на помощ на Фокс.


4. Джордж Клуни

Вечно усмихнатият актьор Джордж Клуни също попада в списъка ни със звезди, отървали се на косъм от смъртта. През 2005 година звездата претърпява инцидент на снимачната площадка, по време на който удря силно главата си.

Следва силно главоболие и загуба на памет, а състоянието му не успявало да се диагностицира с точност от лекарите. Година по-късно медицинските служители откриват, че с удара Клуни е повредил сериозно мозъка си, но въпреки това той отказал да взима болкоуспокояващи, защото се притеснявал от възникването на зависимост.

5. Елвис Пресли

През април на 1936 година се случва едно от най-големите природни бедствия, покосявали Америка. Щатите Алабама, Арканзас и Тенеси стават жертва на торнадо, което убива цели 466 души и ранява хиляди.

Там, сред мнозината пострадали от природното бедствие, е и малкият Елвис Пресли. За щастие семейството му се спасява на косъм от силните ветрове и години по-късно певецът успява да се превърне в Краля на рокендрола.

6. 50 Cent

За да се убедите колко силен може да бъде стремежът към живот, трябва непременно да разберете историята на популярния рапър 50 Cent. Музикалният изпълнител успява да преживее ужасен инцидент, случил се в непосредствена близост до къщата на неговата баба.

Той бива брутално прострелян с цели девет куршума в ръцете, краката, гърдите и лицето. Истински късмет е, че въпреки всичко това, днес той все още е тук, а единственото нещо, което му напомня за случилото се са леките белези и горчивите му спомени.

7. Джет Ли

Природна стихия става причина за шок и при филмовата звезда Джет Ли. За разлика от Елвис Пресли, Ли е изненадан ог голямото цунами в Индийския океан, случило се през 2004 година. По това време актьорът почивал на Малдивите в компанията на своето семейство.

Неочаквано обаче огромната вълна кара популярната знаменитост за миг да отведе близките си в хотела и да ги екипира със спасителни жилетки. За щастие те останали невредими от случилото се. Впоследствие Ли решава да дари 150 000 долара във фонда за възстановяване, създаден след бедствието.


8. Джеки Чан

Опасността от заснемането на безброй каскади във всеки филм на Джеки Чан се проявява най-силно, когато звездата едва не умира на снимачната площадка. Сцената изисквала от актьора да скочи на клон, който обаче не успява да удържи тежестта му и се счупва.

езултатът – Чан удря толкова силно главата си, че били необходими цели осем часа на операционната маса, за да бъде спасен. Днес актьорът носи спомена от случилото се – белег от рана на главата си и известната загуба на слуха на едното ухо.

9. Даян Крюгер

Русокосата красавица на Холивуд Даян Крюгер за пореден път доказа, че може да се справи перфектно с актьорската игра, дори и с това си начинание да жертва живота си. По време на една от култовите ѝ сцени под режисурата на Куентин Тарантино,

Крюгер трябвало да изиграе задушаваща се жена. За Тарантино резултатът не бил достатъчно убедителен, затова взел нещата в свои ръце. В следствие на намесата му, звездата загубва съзнание и едва не умира в ръцете му.

10. Шарън Стоун

През 2001 година звездата Шарън Стоун претърпява мозъчен кръвоизлив, след който едва не загубва живота си. Актрисата от „Първичен инстинкт“ признава: „Излязох от болницата със загуба на паметта.

Левият ми крак беше изцяло изтръпнал, а с дясното ухо не можех да чувам“. За щастие тя успява да се отърве от лапите на смъртта и продължава с появите си на големия екран.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *