Дует Мания е един от най-успешните български поп дуети. Сестрите Даниела и Юлия започват своето музикално развитие още в ранно детство в родния си Димитровград. На възраст съответно 11 и 13 г. започват да пеят в детски хор „Щастливо детство“ и са вокалистки на вокално-инструментална група „Искри“.

През 1999 г. двете основават популярния дует Мания, като същата година записват и своя първи албум, озаглавен „Не е истина“, продаден в повече от 50 000 копия. Албумът включва големите хитове „Светът е за двама“, „Песента на щурците“, „Не е истина“, „Не искам, не мога“.


Вторият албум „Хладни очи“ представя дуета в съвсем различна светлина и е с преобладаващо R&B звучене. С поредните хитове в него „Хладни очи“, „Много далеч“ и „Дъжд от любов“ Мания участва успешно в много музикални формати и шоу програми.


Истинската мания на дуета е тяхната сила и харизма на сцената – прекрасни гласове, секси саксофон, танци и пленяващо сценично поведение. Благодарение на безапелационния си талант, сестрите печелят множество призове от международни, национални и регионални конкурси и фестивали, част от които са престижната награда „Дует на годината“ за 2000 г. и 2018 г. както и златен медал и I място от Световния шампионат по изкуствата в Лос Анджелис, Калифорния.


На 10 октомври дует Мания ще отпразнува 20 години на сцена с грандиозен концерт-спектакъл на 10 октомври в столичния клуб Music Jam. Чаровните и талантливи сестри Даниела и Юлия ще отбележат своя юбилей с уникален двучасов концерт, пленяваща сценография, впечатляваща мултимедия и много изненади.

Юбилейното събитие ще събере на една сцена популярни изпълнители и музиканти като Орлин Горанов, Янка Рупкина, Орлин Павлов, Акага и още много представители на българския шоу бизнес. Специално за шоуто от САЩ ще пристигне и Слай Джералдс – бас-китарист, певец и автор на песни, споделял една сцена с музикални гиганти като Боб Дилън, Ал Грийн, Масео Паркър и легендарния Ричи Хевънс.

Даниела и Юлия от дует Мания са героите ни този месец в „10 въпроса, 10 отговора“.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Дани: Отивам да изпия една чаша чай преди закуска. Действа ми освежаващо и ободряващо и през това време успявам да подредя дневната си програма.

Юлия: Първото нещо е да благодаря на Бог за новия ден.

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещала?

Дани: Един много духовен човек, който ни плени със своята чистота, своята истина за живота и света и вярата си в Бог.

Юлия: Честно казано не мога да определя кой е най-вълнуващият човек, защото непрекъснато сме заобиколени и се срещаме с изключително интересни личности.

10 въпроса, 10 отговора: дует "Мания"
3. Какво може да те разплаче?

Дани: Всяка една емоционална история, книга, филм, стихотворение или песен. Аз съм много емоционална.

Юлия: Някоя тъжна история и филм като „Титаник“.

4. А какво – да те разсмее от сърце?

Дани: Непохватен и притеснителен мъж.

Юлия: Определено детският смях, както и някоя смешна случка, разбира се.

5. Оптимист или песимист? Защо?

Дани: Определено оптимист. Такава съм по характер и съм много щастлива, че притежавам това качество. Независимо от обстоятелствата и трудностите, нищо не може да ме събори. Изправям се и продължавам напред , вярвайки, че утрешният ден ще бъде още по-красив.

Юлия: Оптимист, защото животът е много по-весел, и с вяра и позитивизъм нещата се случват с лекота.

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадала?

Дани: Когато в Ню Йорк изпуснахме самолета за едно участие в Атланта, защото беше празник – Memorial Day, и летището беше претъпкано с хора. Разстоянието до гейта го взехме за около 3 часа. И тогава мениджърът ни глоби с по $500 всяка.

Юлия: Спомням си и друго наше участие с водещ Евгени Минчев. Не разбрахме кога ни е представил, но звучеше инструментала на „Не искам, не мога“. След секунди тичайки към сцената, чухме как Евгени започва да пее припева и естествено ние се включихме от средата на песента.

10 въпроса, 10 отговора: дует "Мания"
7. Какво би правила с удоволствие, но все не ти остава време?

Дани: Бих рисувала. Някой ден ще се отдам изцяло на тази моя страст.

Юлия: Да карам колело.

8. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?

Дани: Животът ми е достатъчно пъстър и интересен, за да искам да го променям, дори и за един ден. Намирам го за прекрасен, за което съм много благодарна.

Юлия: С най-богатия човек на света, за да мога да помогна на бедните, болните и всички нуждаещи се хора по света.

9. Препоръчай ни любимата си книга…

Дани: Имам много любими книги в различни жанрове. Но винаги бих чела с удоволствие отново и отново всички книги на Александър Дюма. Една от най-любимите ми е „Граф Монте Кристо“. Разбира се, и „Тримата мускетари“ също, както и всички негови книги, свързани с живота на мускетарите, френския кралски двор и френската история.

Юлия: „Автобиографията на един йогин“ от Парамаханса Йогананда

10. Как си представяш живота си след 10 години?

Дани: Ще продължавам да пея и да свиря на саксофон. Също и да пиша песни, стихове, разкази, детски приказки, романи. Ще намирам време да рисувам и ще имам свой моден бранд. Двете с Юлето имаме идея да създадем и своя музикална школа.

Юлия: Животът ми е доста динамичен и пъстър. Едва ли бих искала да го променя. Ще пътувам на екзотични места и ще продължавам да пея.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *