Евтини самолетни билети

Китарист, басист, барабанист, композитор, продуцент и идейно ядро на лейбъла за независима музика Music Clinic Records. Работил с имена като Белослава, Тони, Спенс, Александър Сано, Белонога и Фабрицио Паризи. Член на Контролния съвет на Профон. Представяме ви Антони Рикев, за приятелите – Тони, а на меломаните познат и с артистичния псевдоним WahTony.

Докосва се до музиката още в ранна детска възраст, когато само на 4 Тони започва да свири на пиано. Завършва Националното училище по изкуствата в Русе със специалност класическа китара, a впоследствие – Музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, специалност поп и джаз китара, където се дипломира като магистър.

Бил е част от различни музикални проекти като Ahead, High Time и Da New Generation (D.A.N.G.). През 2007 г. WahTony става част от фънки-хаус формацията TRI O FIVE. Той мастерира, миксира и продуцира дебютния албум „От плът и фънк“ на групата Southwick. Съосновател е на експерименталната формация Метаформоза заедно с Росен Захариев, Мирослав Иванов и Николай Данев.


През 2017 г. WahTony участва в концерта на британския изпълнител Low Deep T в София, а след това записва китарните партии в новия му сингъл. През 2018 г. заедно с Фабрицио Паризи и Белонога завладяха радиоефира със сингъла „Aurora“, който за кратко време се превърна в едно от най-харесваните родни парчета.


За най-вълнуващите срещи и абсурдните ситуации. За свободното време и хората, на които се възхищава – Антони Рикев (WahTony) е поредната звезда, която ви представяме в рубриката ни „10 въпроса, 10 отговора“.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Целувам половинката ми, благодарейки на Господ, че ми дава тази възможност и този ден на земята преди да си направя кафе. 🙂

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещал(а)?

10 въпроса, 10 отговора: Антони Рикев (WahTony)Определено – брат ми. Извор на знания, които не спират да ме учудват.

3. Кое е последното нещо, което търси в Google?

Може би музикална техника или локация.

4. Какво може да те разплаче?

Простотията, която събира все повече последователи.

5. А какво – да те разсмее от сърце?

Любопитно малко дете или обещанията на политиците ни.

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадал(a)?

Абсурдните ситуации най-често са в мига, в който седна зад волана и се опитам да се впиша в пътната обстановка. По рядко, но в същата абсурдна ситуация, попадам, сблъсквайки се с държавните ни институции.

7. Как би се описал с три позитивни и с три негативни думи?

Запазва артистично мълчание.

8. Какво би правил с удоволствие, но все не ти остава време?

Бих пътешествал по-често и бих играл футбол.

9. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?

С Боб Марли – да обедини идеите на народа ни и управляващите с мир и изкуство, а аз да си поговоря с Паганини, Моцарт, Майлс Дейвис, Майкъл Джексън, Принс, Джими Хендрикс и куп други личности, оцветили в различни нюанси живота ни. Знам, че не може да се постигне за един ден, но моля ви отпуснете ми поне седмица. 🙂

10. Как си представяш живота си след 10 години?

Прекрасен и усмихнат. 🙂
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.