Чухме ги през лятото на 2018 година. Звучаха като на руски, но не съвсем. Разбирахме ги, но не напълно. Запознайте се със Саша, Дима и Никита – музикантите, които стоят зад артистичния псевдоним Kazka. Музиката им е с поп звучене и електро-фолк елементи, а текстовете на песните им са на украински език.

Те не се страхуват да бъдат различни, защото вярват, че всеки е красив с уникалността си. За тях смисълът е да си уверен във възможностите си и със страст да следваш целите си. Те вярват, че мечтите се сбъдват, защото Kazka е сбъдната мечта.

Още преди официалният клип на песента им „Плакала“ да се появи в YouTube, парчето навъртя над 50 милиона гледания. „Плакала“ се превърна в една от най-слушаните песни на лято 2018 не само у нас и в родината си, но и в Молдова, Русия, Литва и много други държави.

Песента прекара 9 последователни седмици в Топ 10 на националната класация за най-излъчвани парчета у нас, като през последните 6 седмици се задържа под #1. „Плакала“ достигна върха и в месечния чарт на музикалния портал © Меломан.бг и електронното списание © 10-те най за октомври.

За тримата от Kazka всяка песен е истинска история, чиста, открита и очарователна. Всяка история е истина, мултиплицирана от чувства. Всеки път намираш нещо за себе си, защото Kazka не се страхуват да говорят за истинските, болезнени и скрити неща.

Запознайте се с Kazka и тяхната истинска приказка за изненадващия успех. Днес ви представяме 10 любопитни факта за украинската група.

10 любопитни факта за украинската група Kazka


1. Дебютът на групата е през март 2017 г., когато представят песента си „Свята“. Още пред първата година от съществуването си те издават и втория си сингъл „Дива“.

2. Всъщност Kazka започват като дует, съставен от вокалистката Олександра Зарицка, финалистка в украинските версии на The Voice и X Factor, и мултиинструменталиста Никита Будаш. Малко по-късно вече са трио, след като към тях се присъедини и Дмитрий Мазуряк (брас).

3. Продуцира ги Юрий Никитин от най-успешната украинска звукозаписна компания Mamamusic. Никитин стои и зад други успешни проекти като Верка Сердючка и Никита.

4. „Плакала“ е първата украинска песен, която влезе в Топ 10 на световната класация на Shazam.

5. „Плакала“ оглави и класацията Shazam Top 100 в България.

6. Песента достигна #1 в класациите на iTunes и Shazam в Украйна.

7. „Плакала“ остава в историята на YouTube като първата украинска песен под #1 в Украинската класация за видеоклипове в платформата.

8. Kazka оглавява всички YouTube класации в Украйна – „Най-добра музика“ и „Най-добра песен“ (за „Плакала“) и „Най-добър артист“.

9. Към ноември 2018 година аудиото на песента „Плакала“ е стриймвано над 70 млн. пъти в YouTube.

10. Дебютният им албум „Karma“ е като билет за прожекция на вълнуващ филм за любовта. Усещането да слушаш албума е сравнимо с гмуркане в истинска романтична драма, виждайки себе си в главната роля.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *