Великите постижения на знаменитостите не винаги са гарант за дълбочината на техните последни думи. Преди да умре Нострадамус казва: „Утре вече няма да бъда тук“, докато Уинстън Чърчил заявя „Отегчен съм от всичко това!“. И в двете речи липсва типичният за тези личности сериозен поглед. Малцина все пак успяват да изрекат финални слова, които описват тяхната светла личност (Оскар Уайлд: „Или този плакат си отива, или аз!“).

Наскоро появила се книга на Прия Елан разкрива какви са били последните фрази, изречени от някои от най-известните музикални покойници. Вестник Guardian публикува част от най-запомнящите се цитати.

Психологът д-р Линда Блейр вярва, че главният фактор, които определя дълбочината и смисъла на това, което казват хората преди да умрат, са именно обстоятелствата. Според нея всичко зависи от това дали си сигурен, че това е краят или не.


„Ако вярваш, че това са последните ти думи, те вероятно ще съдържат в себе си перспектива и светлина. Ако ли не, те ща са по-скоро нещо случайно, свързано с времето и мястото, на което се намираш“, категорична е д-р Блейр.

И ако например Джорд Харисън, Боб Марли и Кърт Кобейн са напуснали този свят с дълбоки мисли, то други, като Тери Кат и Ейми Уайнхаус, съвсем не били толкова вдъхновени. Ето 10-те последни реплики на 10 покойни музикални звезди.

1. Джордж Харисън: „Обичайте се един друг.“

2. Боб Марли: „Парите не могат да ти купят живот.“

3. Кърт Кобейн: „Аз нямам останала страст, така че помнете: По-добре да изгориш, отколкото да избледнееш. Мир, любов, съпричастност.“

4. Ейми Уайнхаус (в Туйтър): „Оинка, Оинка, Оинка, защо си будна.“

5. Тери Кат: (китарист от Чикаго, който умря след като се застреля сам): „Спокойно! Не е зареден, виждате ли?“

6. Тупак Шакур: „Аз ли? Ти си този, който е прострелян в главата.“

7. Майкъл Джексън: „Искам мляко. Моля ви, моля дайте ми още.“

8. Уитни Хюстън: „Отивам да видя Исус.“

9. Бари Уайт (на медицинската си сестра): „Оставете ме на мира, добре съм.“

10. Бинг Кросби: „Това е една страхотна голф игра, момчета!“Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.