За себе си Силвия Великова казва: „Аз съм радио човек. Радиото ми дава свобода”. И с право – от години тя е един най-познатите гласове на сутрешния блок на програма „Хоризонт” на БНР „Преди всички”. За известно време беше и гост-водещ в BiTelevision.

Изявява се като водеща и редактор, но не се отказва и от репортерството. Именно съдебните ѝ репортажи се отличават с безкомпромисната си критичност и обективност – черти, които я нареждат сред „неудобните” журналисти в България.

"10-те най" на Силвия Великова от БНРНе знаем дали е работохолик, но сме сигурни в едно – към работата си Силвия подхожда с голяма доза отговорност и професионализъм. За това говорят и множеството журналистически награди, с които е отличена.

Силвия завършва „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след това учи втора специалност – журналистика.

Неведнъж е влизала в пряк спор с началниците си. Тя е и един от видните „протестъри“ у нас – както на протестите в БНР (през 2001 г. и 2015 г.), така и на тези през 2013-та срещу Делян Пеевски и много други за различни еко каузи и инициативи. Човек с активна гражданска позиция и силно развито чувство за справедливост.

Майка е на 4 деца – Николай (Коко), Мина, Деян (Дени) и Силвия (Сиси). На въпроса – майка или журналист, Великова отговаря „Мисля, че това е измислен избор. Никога не съм го правила и никога не съм приемала оправданието – нямам деца, защото нямам време от работата.“

"10-те най" на Силвия Великова от БНР
Силвия Великова с децата си

Какви са слабостите на Силвия и коя е най-честата грешка, която допуска… Силвия Великова е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“. Ето нейната десетка.


1. Най-добре се чувствам, когато… релаксирам след работа – вкъщи с дете пред телевизора или с нещо за четене, навън – с приятелки или на кино, както и когато ми е било интерсно, това което съм работила през деня и, прибирайки се, чуя „Обичам те, мамо. А ти?“.

"10-те най" на Силвия Великова от БНР2. Най-голямата ми слабост… децата ми.

3. Научих се… да се самоорганизирам в опит да свърша много неща във все пак лимитираното денонощие. По-често се справям, но никога не съм сигурна, че ще успея.

4. Най-хубавият спомен от детството ми… дългите ваканции на море, които вече не мога да си позволя.

5. Най-нелепата грешка, която често повтарям… да си казвам, че по-лошо не може да стане и че няма накъде повече надолу, защото вече сме на дъното… докато не се окаже, че не само може, а и вече е станало още по-безнадеждно зле.

6. До леглото си винаги имам… телефон, в повечето случаи с включена аларма.

7. Пристрастен(а) съм към… работата си и фрапучиното.

8. Когато искам… го постигам.

9. Разбирам, че ме лъжат, когато… обикновено късно и с чужда помощ.

10. За да спечелят доверието ми, трябва… да са от моята „кръвна група“ – или става от пръв, максимум втори поглед, или по-скоро никога.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *