Медийната ѝ кариера започва в Радио Галатея в родната Варна. Мнозина я познават от ефира на Алфа радио, други от Дарик и Ретро радио. Покрай първите си стъпки в радиото завършва две висши образования в България – библиотекознание и английска филология, и взема три специализации по журналистика в САЩ.

Днес Елена Розберг е част от екипа на Z-Rock (където води „Голият обяд“), а допреди време гласът ѝ звучеше и в ефира на bTV Radio (със следобедния блок „За града“). За кратко беше водеща на предаването “Преди обед” по bTV, но бързо се отказва от флирта с телевизията, за да се отдаде изцяло на страстта си към радиото.

„Рокът е кръвта, която чувствам да пулсира в мен, примесена с джаз и класика. Рокът е начин на мислене. Кауза, която обединява много, много хора, които имат почтена ценностна система и висок естетически вкус. За българина рокът е носталгия, ежедневие и надежда да бъдем повече“, споделя Елена за музикалните си пристрастия.

Лени, както я наричат приятелите ѝ, е зодия Рак и обича предизвикателствата. Финото ѝ чувство за хумор и веселият ѝ нрав я превръщат в отличен водещ, а повечето родни рокаджии я боготворят. В служебното си минало има кратък опит като стюардеса, но бързо решава, че това не е нейният път. Писала е за списанията Rolling Stone, Business Week и Грация. Бъркала е карти за блек-джек, като крупие. Обича да плува и да пътува. Определя се като мечтател, фантазьор.

“Любов, смях, тревоги, работа, малки прегрешения, сладки удоволствия, дисциплина, отговорност – това са нещата, които захранват мотора. Понякога имам облачни дни, но усмивката си викам с музика”, признава Елена.


Казва, че най-важният мъж в живота ѝ е синът ѝ Едуард. Малчуганът носи името на прадядо си по бащина линия, който учил в Лондон и бил голям джентълмен. Приятелите на Лени се шегуват, че синът ѝ е наречен така на гениалния китарист Еди ван Хaлен. Фамилията на Елена – Розберг, пък идва от прадядо ѝ, който бил с латвийско-немски корени.

„Аз съм си чиста българка, а фамилията ми просто по-лесно се помни и прави впечатление, което ми върши добра работа в това, с което се занимавам. Нищо повече“, споделя Елена.

Елена Розберг е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“. Ето нейната десетка.

1. Как би се описал(а) с 3 позитивни и 3 негативни думи?
Почтена, обичаща, естет.
Нетърпелива, свръхчувствителна, перфекционист.

2. Когато станеш сутрин… пускам музика. Целувам мъжа си. Целувам сина си, за да го събудя. Пия чай от джинджифил, с лъжичка мед и лимон, който любимият ми поднася.

3. Най-добре се чувстваш, когато… съм здрава и близките ми са здрави. Когато е хармония. На концерт на любима банда. Във водата. На път. У дома. В ефира на Z-Rock.

"10-те най" на Елена Розберг4. Какво би правил(а) с удоволствие, но все не ти остава време?
Искам да продуцирам музика. Това би ме карало непрекъснато да съм развълнувана. Искам да пиша. Като събера, каквото ми е нужно – опит, мъдрост, смелост – ще се посветя на книгата, за която мечтая.

5. Когато искаш… светът да е по-хубаво място, казвам „обичам те“, „браво“, „благодаря“.

6. Когато си на път, обичаш да слушаш… звуците на света. Ако съм на ново място, избирам да се придвижвам пеша, за да се насладя на какофонията на улицата, интонацията на човешките гласове, ритъма на стъпките, шума на въздуха, разговорите на птиците. В колата звучи музика, която сама подбирам за по-дългите преходи. Стотици песни, прослушани една по една – познати и непознати, но винаги такива, които се надяваш да чуеш поне още веднъж.

7. Кое е най-ценното нещо, което си научил(а) в живота си?
Да се наслаждавам на всеки миг. Да съм благодарна. Да вярвам.

8. Коя е най-нелепата грешка, която често повтаряш?
Да се опитвам да помагам, без да са ме помолили.

9. С кого би искал(а) да се смениш за един ден и защо?
С мама, за да науча за любовта и фантазията.

10. Как си представяш живота си след 10 години?
Удовлетворен и красив живот в цивилизована страна, в която се спазват законите и се ценят таланта и морала.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *