Евтини самолетни билети

Ако преди години пластичните операции бяха синоним на научната фантастика, а цените им достигаха космически размери, днес далеч не е така. Все повече стават дамите (пък и господата), които се подлагат на корекции, а специалистите в областта от ден на ден стават все по-добри, така че почти нищо да не издава тяхната намеса по промененото тяло.

И ако първоначалната идея на пластичната хирургия е била оперативно да се променя външният вид и функционалността на човешко тяло при изгаряния, белези от травми и т.н., днес работата на пластичните хирурзи е подхранвана по-скоро от суетата, отколкото от необходимостта. Ето 10 любопитни факта за пластичните корекции.

1. Най-често правената пластична операция е поставяне на силиконови импланти в бюста.


2. Сред анкетирани 27 000 души от цял свят 91% от жените и едва 9% от мъжете признават, че са се подлагали на пластични процедури.

3. Държавата с най-много оперирани жени е Китай, но веднага след това се нареждат Италия, Мексико, Бразилия и Щатите.

4. Най-много пластични интервенции на глава от населението пък се извършват в Южна Корея, където всеки 77-и гражданин се е подлагал поне веднъж на операция с цел корекции на външния вид.

5. Формата на очите променят най-често именно корейките, което е голяма изненада, защото дамите там не се славят и с кой знае колко пищен бюст.

6. Първата корекция на нос е извършена през 600 г. преди Христа в индианско племе.

7. Най-популярната естетична процедура е поставянето на ботокс. Сред нейните почитателки са редица холивудски знаменитости, но за жалост ефектът трае само около 6 месеца.

8. Родената през 1979 г. британска манекенка Алиша Дювал е призната за рекордьорка в областта на пластичните операции и козметичните процедури, чието общо количество е  330.

9. Средно за година 20% от жителите на Сеул на възраст от 19 до 49 години се подлагат на различни пластични операции.

10. В България също се отбелязва ръст на пластичните интервенции с всяка изминала година. Най-често българките поставят по 300 кубика във всяка гърда.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.